Главният прокурор Иван Гешев излезе с предложение за драстично увеличение

...
Главният прокурор Иван Гешев излезе с предложение за драстично увеличение
Коментари Харесай

Експерти: Не се прилагат максималните наказания за пияни шофьори, причинили смърт на пътя

Главният прокурор Иван Гешев излезе с предложение за фрапантно нарастване на наказванията за пияни и дрогирани водачи на пътя.

„ От камбанарията на основния прокурор това са доста съответни ограничения, само че от позиция на специалистите, ние желаеме да няма отговорни. Тоест в случай че ние чакаме отговорните да убият някого, с цел да убием ние него, това няма да свърши работа или ще свърши работа след доста години “, разяснява Богдан Милчев от Института за пътна сигурност в „ Тази заран “.
Снимка: btvnovinite.bg
Доказано е, че след всеки случай на тежка злополука с огромен публичен отзив, ограниченията са едни и същи, не може да чакаме друг резултат с едни и същи ограничения, счита Милчев.
Снимка: btvnovinite.bg
За последните 3 години има над 109 милиона несъбрани санкции от наказателните постановления и фишове, а това значи, че стотици хиляди водачи, когато са на пътя, откриват, че няма страна и се усещат безнаказани, споделя Милчев.
Пиян водач опита да избяга след тежка злополука на " Цариградско шосе " (СНИМКИ) Няма потърпевши хора при случая
Приветствам „ мощните оферти “ основния прокурор, тъй като даже да не бъдат гласувани в Народното събрание, повдигат полемика, съобщи ръководителят на УС на СБА инж. Емил Панчев, който означи, че се предлага повишаване на в този момент настоящите санкции с 2 години.

„ Ако създадем едно деликатно проучване на законодателството по какъв начин се ползва сега, ще установим, че оптималната граница да е приложена за пътнотранспортни катастрофи Единични са случите. Не успяхме да намерим такива в общественото пространство “, сподели Милчев.

Освен това тези, които карат, използвали алкохол, подлежат на затвор от 1 до 3 години, няма вкарани в пандиза или те са единица, като множеството извършители получават пробация или санкция, означи специалистът от Института за пътна сигурност.
Адвокатът на околните на Милен Цветков: Не желаеме възмездие, а да няма такива случаи Обвинението за съзнателно причиняване на гибелта на журналиста може да бъде потвърдено, уверен е Менко Менков
Имаме потребност да възпрем тези водачи, когато вършат дребни нарушавания, преди да почнат да убиват, счита Милчев, съгласно който се нуждаем от нова наказателна процедура.
Снимка: btvnovinite.bg
Що се отнася до конфискацията на колите на нарушителите, това провокира нов проблем за страната, която би трябвало да ги съхранява, а по-добре е те да бъда сваляни от доклад за 7 години, съобщи инж. Панчев.

Какво още споделиха двамата специалисти за ограниченията против пияните и дрогирани водачи, гледайте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР