Главният прокурор Иван Гешев изказа съболезнования на семейството и близките

...
Главният прокурор Иван Гешев изказа съболезнования на семейството и близките
Коментари Харесай

Гешев за починалото дете в Бузовград: Бесен съм

Главният прокурор Иван Гешев изрече съболезнования на фамилията и околните на умрялото дете в Бузовград, което беше блъснато и убито от пийнал и дрогиран водач, осведоми Nova.

" Това дете е поредна жертва на войната по пътищата. Това, което е значимо, е да се поставят от нас – прокуратурата, в разговор с локалните управляващи и гражданското общество – действителните проблеми, за действителна правна промяна, пред тези от които зависи. А тези, от които зависят съответните законодателни промени това да не се случва, е Народното събрание. Защото другояче ще се борим със идната гибел, и със идната и това ще продължава с години. Казах преди време, че съм гневен. Да гневен съм, откакто разбрах, че детето е умряло. Тези неща могат с обикновени решение, които има в целия Европейски Съюз – тази гибел да бъде понижена ", уточни Гешев.

По думите му прокуратурата ще направи всичко допустимо, с цел да има правдивост. " Но тези, от които зависят законодателните промени, не вършат нищо. И резултатът го виждаме всеки ден. И този взрив на престъпността, в случай че подхващаме някакви законодателни промени, те са най-вероятно в полза на престъпността ", акцентира основният прокурор.

Той разяснява и случая с изчезналото дете в Перник. " В непрекъснат разговор сме с локалната власт. Има формирано досъдебно произвеждане. За мен е необичайно - по какъв начин това дете не може да бъде открито за толкоз дълъг интервал, и притеснително ", съобщи Гешев.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР