Главният прокурор Иван Гешев е призован в понеделник на разпит

...
Главният прокурор Иван Гешев е призован в понеделник на разпит
Коментари Харесай

Главният прокурор е призован на разпит по проверка за търговия с влияние

Главният прокурор Иван Гешев е свикан в понеделник на разпит по инспекция за търговия с въздействие. Това разкри самият той пред Висшия правосъден съвет. А кадровиците взеха решение да прегледат на изключително съвещание сигнала на Борислав Сарафов против началника му.

Искането се гледа от пленума на Висшия правосъден съвет

Заседанието на ВСС стартира със поръчката на основния прокурор Иван Гешев, че ще опише всички данни по сигналите против него. Но и с допълнието, че това ще докара до " доста позор за членове на Висш съдебен съвет ". Целта по думите на Гешев е правосъдната система да се почисти от политическо въздействие.

" Става срамно. В идващите дни ще става още по-срамно. Излагаме се пред българските жители. Аз съм прокурор, магистрат, мъж и българин и имам достолепие. Намираме се в една изключителна обстановка, която не се е случвала в българската правосъдна власт ", сподели Иван Гешев. 

Той разгласи, че ще го направи в „ името на нашите деца “

От основния прокурор беше потърсен отговор за вилата в Боровец, за която има сигнал от заместника му Борислав Сарафов, че я употребява като персонална.

" Предвид обстановката, която се развива към мен, последните 2-3 години съм посещавал единствено и само бази на прокуратурата с дребни изключитения. Не съм ходил и съвсем на ресторант ", сподели основният прокурор. 

Съдебната система би трябвало да обезпечи господство на правото и същинска битка с корупцията, сподели още вътрешният министър

Ситуацията е извънредно тревожна и по никакъв метод не оказва помощ за повишение на престижа на правосъдната власт - това е мнението на ръководителите на Върховния административен и касационен съд.

" Не съм допускала, че 15 години откакто сме член на Европейски Съюз би трябвало дасе върнем десетки години обратно и да стартираме още веднъж да водим борба за самостоятелност ", разяснява ръководителят на ВАС Галина Захарова. 

След съвещанието и правосъдният министър разяснява трусовете в Темида.

В залата участваха и Крум Зарков, и Иван Гешев

" Аз няма да влизам в боравенето на закани и играта на нерви. Моята роля като министър на правораздаването е да направя по този начин, че всичко да стане законно, само че още по-важно - цялата истина да бъде разкрита,за да могат да се вземат съответните решения ", сподели Крум Зарков. 

Първото съвещание, на което ще се разисква остраняването на Гешев ще е идващият четвъртък.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР