Главният прокурор Иван Гешев дойде на заседанието на заседанието на

...
Главният прокурор Иван Гешев дойде на заседанието на заседанието на
Коментари Харесай

Иван Гешев: Внимателно следете какво ще се случи с обезпеченията и запорите след закриването на спецправосъдието

Главният прокурор Иван Гешев пристигна на съвещанието на съвещанието на Комисия по конституционни и правни въпроси в 47-ото Народно заседание, която разисква на второ четене измененията в Закона за правосъдната власт. Измененията плануват закриване на профилирания съд и прокуратура.

" Тук съм единствено и само от почитание към институцията Народно заседание и да кажа на народните представители няколко неща. Основното е, че управлението на прокуратурата няма да служи за фон на авансово взети решения, за които нямат значение причините, още по-малко юридическите причини, и обстоятелствата, и зад които седят, уповавам се, не само и единствено ползите на това, което вие наричате олигархия и мафия ", сподели пред публицисти основния прокурор.

По думите му резултатът от тези дейности ще бъде единствено привършване безславно на най-важните каузи в страната, освобождение на едни големи парични средства и това ще е само в полза на престъпността. Той предизвести, че отговорността няма да носи правосъдната власт, а този, който извърши тези дейности. В началото на съвещанието основният прокурор повтори думите си и пред народните представители в комисията.

" Интерес от закриването на профилираните структури имат тези, които българските жители назовават " мафия ". Ако това стане, делата ще приключат безславно. Нека българските жители да наблюдават какво ще се случи и със съответните обезпечения и запори, какви ще са следствията. И тогава въпросите няма да са към българската правосъдна власт ", съобщи Иван Гешев.

Това е политическа аргументация, разяснява основният прокурор. Историята е посочила, че тези, които приказват от името на народа, нормално не съставляват народа, добави той. Иван Гешев се обърна към магистратите от профилирания съд и прокуратура: " Прокуратурата ще ви поддържа ". По думите му тези структури ги закриват, тъй като работят, а не тъй като не работят.

" Закриват ги, тъй като работят, тъй като вършат това, което Европейската комисия и европейските ни сътрудници желаят ", сподели основният прокурор и добави, че " прокуратурата няма да служи за фон на авансово взети политически решения ".

След размяната на реплики с Христо Иванов основният прокурор си потегли от съвещанието на правната комисия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР