Главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ Уилям Бар

...
Главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ Уилям Бар
Коментари Харесай

Главният прокурор на САЩ нареди да се установи как е започнало разследването Тръмп-Русия

Главният прокурор и министър на правораздаването на Съединени американски щати Уилям Бар разпореди на почитан федерален прокурор да откри по какъв начин е почнало следствието на Русия и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, осведоми Би Би Си.

Бар е изискал от Джон Дърам , прокурор на Съединени американски щати в Кънектикът, да откри дали събирането на разследваща информация за предизборната акция на Тръмп е било в сходство със законите на страната.
 Бар отхвърли да се яви на чуването в Конгреса по Рашагейт
Бар отхвърли да се яви на чуването в Конгреса по Рашагейт

Срещу него може да стартира процедура за неуважение…

Президентът Доналд Тръмп от дълго време приканва за такова следствие. Той дефинира следствието на Русия като " лов на вещици ", проведен от съперниците му.

Критици на Бар го упрекват, че работи от името на президента, а не пази ползите на американското правораздаване.

През предишния месец основният прокурор съобщи пред членове на Конгреса, че той има вяра, че акцията на Тръмп през 2016 година е била подложена на шпионаж . По думите му въпросът е дали шпионажът е бил легален, което той счита да разбере. Той не разкри детайлности, само че разгласи, че ще събере екип, който да изследва по какъв начин е почнало следствието, извършено от специфичния прокурор Робърт Мълър.
 Джеймс Коми: Докладът на Мълър съдържа доказателства за обвинявания против Тръмп
Джеймс Коми: Докладът на Мълър съдържа доказателства за обвинявания против Тръмп

Има доста обстоятелства в отчета на Боб Мълър, които повдигат съществени въпроси

Джон Дърам, който е разследвал нередности и корупция измежду държавни чиновници, няма да работи като Мълър, който беше специфичен прокурор. Но ще му бъде предоставена задача да разбере дал и управляващите са работили законно, когато са събирали разследваща информация през 2016 година Тръмп и поддръжниците му упрекват ФБР и правосъдното министерство в нелегално следене на акцията му.

Това е третата инспекция на първите дни от следствието на Русия . Главният контрольор на правосъдното министерство ревизира по какъв начин е почнало следствието. Главният прокурор на щата Юта също е помолен да ревизира някои аспекти.
 Войната сред Конгреса и Белия дом за отчета на Мълър навлезе в нова фаза
Войната сред Конгреса и Белия дом за отчета на Мълър навлезе в нова фаза

С този ход администрацията пази правосъдното министерство от призовките на Конгреса

" Ню Йорк таймс " написа, че Дърам също изследва дали основният консултант на ФБР Джеймс Бейкър е разкрил конфиденциална информация на медиите. Бейкър отхвърля обвиняванията. Не е ясно дали това е директно обвързвано с следствието на Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР