Главният прокурор е бил без семейството си в автомобила, пред

...
Главният прокурор е бил без семейството си в автомобила, пред
Коментари Харесай

Гешев: В автомобила бях със служители от НСО. Вътрешният министър няма право да изнася информация

Главният прокурор е бил без фамилията си в автомобила, пред който в понеделник избухна гърмеж.

 

Това удостовери Иван Гешев в изявление пред " По света и у нас " по Българска национална телевизия и съобщи, че в колата е бил със чиновници от НСО.  Коментарът на Гешев беше във връзка гърмежа, който избухна на 1 май до автомобила му, до момента в който се движеше по пътя от Самоков към София, в региона на село Ковачевци.

Той отдава разминаванията в говоренето по тематиката на тълкования на негови известия, с които неофициално е дал отговор на публицисти.

 

Гешев акцентира, че " господин Сарафов евентуално не е съобразил изявлението си, само че аз не схващам като нещо неприятно да се извиниш за грешката си ". 

 

" Не ме е боязън, някои други хора би трябвало да ги е боязън ", сподели още основният прокурор Иван Гешев и остро атакува Демерджиев.

 

" Според Наказателно-процесуален кодекс вътрешният министър  не взе участие в това следствие и няма право да разгласява информация ", акцентира Обвинител № 1.

Оказа се още, че кортежът с основния прокурор не е спрял след гърмежа, а е траял придвижването си към столицата.

 

" Прибирам се по нормален маршрут, на завой се чу гърмеж. Близо до мястото има мост. След две-три минути се разминахме с повече от 10 коли, които се движеха по посока на Самоков. Служителите от НСО ме закараха в постройката на НСО. Това, че сме се отдалечили от мястото, разбрах че е по протокол ", сподели още Гешев. 

В следствието на опита за атентат против Гешев се включват и непознати служби.

Иван Гешев не разяснява изказванията на служебния вътрешен министър за силата на гърмежа като акцентира, че единствено експертизите могат да дадат прецизен отговор на въпроса.

Обърна внимание обаче, че предварителните изводи за мощ с 3 кг тротилов еквивалент са направени от чиновници на Отряда за битка с тероризма, който е към Министерство на вътрешните работи.

 

Най-задаваният въпрос през седмицата - с кого е пътувал основният прокурор, през днешния ден получи отговор.

Така Иван Гешев удостовери думите на служебния вицепремиер и вътрешен министър, че фамилията му не е било в автомобила.

В петък в Народното събрание служебният вътрешен министър съобщи, че е потърпевш единствено леко фарът на бронирания автомобил, както и че гърмежът няма силата да наруши отбраната на колата, в която се е возил основният прокурор.

Теза, която се разминава с изказванията на следствието. Коментира още, че не е ясно за какво израелският специалист, посетил мястото, е дошъл малко преди взира и кой го е пуснал на огледа.

Иван Гешев удостовери, че маршрутът, по който се е прибирал в София, е постоянно употребен.

Гешев изясни още, че една седмица не е коментирал, тъй като самият той е желал първо да мине време и да си направи заключения.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР