Главният прокурор беше разпилян и хаотичен, добави заместник-директорът на НсЛСЗаместник-директорът

...
Главният прокурор беше разпилян и хаотичен, добави заместник-директорът на НсЛСЗаместник-директорът
Коментари Харесай

Ясен Тодоров пред ВСС: Гешев беше в състояние на човек, опрян до стената


Главният прокурор беше разпръснат и безреден, добави заместник-директорът на НсЛС

Заместник-директорът на НсЛС Ясен Тодоров беше изслушан от Висш съдебен съвет по отношение на прочувственото положение на основния прокурор в дните сред атентата против него на 1 май и конференцията на 15 май. 

Преди да стартира чуването кадровиците изгледаха целия 40 минутен запис на конференцията и чак тогава взеха решение да продължат с думите на очевидците.

След атентата против него основният прокурор Иван Гешев е бил  в „ положение на човек, опрян до стената “. Той бил „ разпръснат и безреден, скачаше от тематика на тематика “, описа Тодоров за прочувственото положение на основния прокурор Иван Гешев, с който са се видели на 14 май.

„ Със сигурност сред 1 и 14 май не със се виждал с основния прокурор. Може би сме си разменили няколко есемеса “, уточни следователят.

На 4 май говорили поради бъдеща командировка на Тодоров в Прага.

На 14 май в ранния следобяд Гешев се обадил на Тодоров и изискал да се видят в дома му.  Там схванал, че основният прокурор е приказвал с Йордан Стоев от Висш съдебен съвет и двамата обсъждали бъдеща оставка на Гешев и преназначаването му във Върховната административна прокуратора или на дипломатически пост.

Главният прокурор разказал на Тодоров, че от известно време имало напън към него да си подаде оставката и му споделил „ Аз нямам избор, опрян съм до стената. След като пробваха да ме убият няма гаранции какво да се случи “, му споделил Гешев.

Той добави, че основният прокурор се е тормозил за фамилията си и за живота си след заплашителното писмо, връчено му на аерогара София. Обвинител номер едно обаче скъсал писмото от гняв.

Разказал на Тодоров, че няма да подаде оставка. Изразил е терзание, че в случай че го направи, ще има напън върху магистрати, за които се счита, че са близки до Гешев. Предупредил го, че откакто не си даде оставката евентуално ще има промени в Наказателно-процесуален кодекс, тъй че да бъде махнат.

„ Всъщност и това се случи “, добави Тодоров. И уточни, че Гешев се тормозил от понижаване на броя гласове, с които се маха основният прокурор. Още тогава предизвестил Тодоров, че ще нападна подобен текст в Конституционния съд. Притеснявал се обаче, че щели да го махнат доста бързо, преди Конституционен съд да се е произнесъл.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР