Главният преговарящ на сирийската опозиция Насър ал Харири заяви днес,

...
Главният преговарящ на сирийската опозиция Насър ал Харири заяви днес,
Коментари Харесай

Сирийската опозиция: Оттеглянето на Башар Асад е условие за мира в Сирия

Главният договарящ на сирийската съпротива Насър ал Харири съобщи през днешния ден, че отдръпването от власт на президента Башар ал Асад е авансово изискване за възобновяване на мира в Сирия, предадоха ТАСС и ДПА.

" Не е допустимо индивидът, който унищожи Сирия и е виновен за гибелта на хиляди сирийци, да остане ", сподели Харири в Москва преди среща с съветския външен министър Сергей Лавров. По думите му сирийската съпротива поддържа резолюция 2254 на Съвета за сигурност към Организация на обединените нации, само че не е съгласна " този човек да бъде заплатен и да продължава да се акцентира като легален представител на сирийския народ ", предава Българска телеграфна агенция.

Ръководителят на така наречен Сирийски комитет за договаряния изрази увереност, че Русия може да спомага за разговор, който да реализира политическо решение. Според Харири идващият кръг от междусирийските договаряния би трябвало да се състои едвам след основаването на комисията за разработване на новата конституция на Сирия.

На конференцията Насър ал Харири изрази вяра, че срещата му с Лавров ще бъде плодотворна и ще стане повратна точка за излизането от рецесията.

Утре в Истанбул ще се състои отдадена на Сирия среща на върха сред Турция, Русия, Франция и Германия, на която ще се разисква основаването на конституционна комисия и ще бъде съгласувана пътна карта за политическо споразумяване на рецесията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР