Главният преговарящ на Европейския съюз - Мише Барние заяви в

...
Главният преговарящ на Европейския съюз - Мише Барние заяви в
Коментари Харесай

Мишел Барние не е впечатлен от новите заплахи за Брексит без сделка

Главният договарящ на Европейския съюз - Мише Барние съобщи в изявление за Би Би Си, което ще бъде излъчено в четвъртък вечерта, че "не е впечатлен " от заканите за Брексит без договорка, само че акцентира, че в случай че Обединеното кралство избере подобен курс, ще би трябвало да се изправи пред съответните последици, съобщи БНР.

Запитан от Би Би Си, какво ще се случи, в случай че Лондон "разкъса " членската си карта в Европейски Съюз, Барние отговори: "Обединеното кралство ще би трябвало да се изправи пред съответните последици ".

"Мисля, че английската страна, която е добре осведомена и способена и знае метода, по който работим в Европейски Съюз, си дава сметка през цялото време, че в никакъв случай не сме били впечатлени от такава опасност. Не е потребно да употребявате това като инструмент за опасност ", означи основният европейски договарящ.

Интервюто на Барние пред Би Би Си е реалност, преди да стане явен новият водач на Консервативната партия и идващ английски министър председател. Борис Джонсън, който е съвсем сигурен победител, даде обещание Англия да напусне Европейски Съюз със или без съглашение на крайната дата 31 октомври.

Ако Джонсън завоюва и стане идващият английски министър председател, тригодишната рецесия към процеса на Брексит би могла да се задълбочи в допълнение, защото Европейски Съюз отхвърля да утвърди каквото и да е смяна във към този момент контрактуваното с Тереза Мей Споразумение за отдръпване, а английският парламент би могъл да опита да блокира сюжет на Брексит без договорка.

Мишел Барние уточни, че Споразумението за отдръпване "е единственият метод да се напусне Европейски Съюз по един спретнат и следен метод ".

Програмата на Би Би Си "Панорама " довечера включва и първия вицепрезидент на Европейската комисия Франс Тимерманс, който пък съобщи, че английските министри "търчаха в близост като идиоти ", когато дойдоха за пръв път в Брюксел да договарят за Брексит през 2017 година.

Тимерманс добави, че е бил шокиран от стандарта на английските договарящи, откакто в началото е очаквал брилянтно шоу от тяхна страна.

"Мислехме, че те са толкоз брилянтни. Че в някое подземие някъде в Уестминстър ще има книга, сходна на тези за Хари Потър, с всички трикове и всички неща, които би трябвало да се създадат ", означи той. Но по-късно (след първите преговори) си споделих: "О, Боже, те нямат проект, те не разполагат с никакъв проект ".

"Времето изтича и вие нямате проект. Изглеждате като ефрейтор Джоунс от известния пародиен сериал на Би Би Си, който споделяше: "Не се паникьосвай, не се паникьосвай! Тичай в близост като глупак ", пошегува се Тимерманс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР