Главният мениджър на Етър Красимир Балъков засегна няколко теми, свързани

...
Главният мениджър на Етър Красимир Балъков засегна няколко теми, свързани
Коментари Харесай

Краси Балъков: Десподов има качества за Бундеслигата

Главният управител на Етър Красимир Балъков засегна няколко тематики, свързани с ЦСКА-София, в изявление за " Тема Спорт ". Той разяснява качествата на Кирил Десподов, както и възможностите на " армейците " да станат първенци. Балъков също по този начин удостовери думите на Гриша Ганчев, че през лятото е предложил Феликс Магат за треньорския пост при " алените ".

Балъков дефинира Десподов като най-хубавия млад български футболист. " При задаването на въпроса кой е най-талантлив ми идват мислено най-малко няколко имена. Имаме обещаващи играчи, това е реалност. Но един човек се отличава от останалите. Няма по какъв начин да не посоча Десподов. То се вижда с приноса му в ЦСКА и с играта му в националния тим ", сподели Балъков.

Във връзка с информацията, че ПСВ Айндховен се интересува от Десподов, той разяснява: " Не съм в кухнята и не съм осведомен кои клубове се интресуват от него. Убеден съм, че в ЦСКА ще прегледат деликатно всяко предложение, което получат за Десподов. Доколкото съм осведомен, в ЦСКА постоянно доста точно обмислят къде да продават своите футболисти. Те ще желаят да трансферират Десподов в клуб, в който може да прогресира съществено ", съобщи Балъков.

На въпрос дали Десподов би паснал в Бундеслигата или в холандския хайлайф Балъков отговори: " С качествата, с които разполага, Десподов е на 100% кадърен да играе в немския футбол. Той има експедитивност, внезапен е, напорист, има техника, завършващ удар... Десподов безусловно дава отговор на критериите на Бундеслигата ".

А запитан какъв брой огромни са възможностите на ЦСКА-София за купата този сезон, той разяснява: " Това е доста комплициран въпрос. По сърце съм цесекар. Но в това време съм експерт. И изхождайки от гледната точка на подобен, на треньор, би трябвало да отговоря с хладна глава. На ЦСКА ще му бъде извънредно тежко да стане първенец, само че го поисквам на клуба с цялото си сърце. Ще се веселя доста, в случай че успее да го реализира ".

" Факт е, че предложих Феликс Магат на ЦСКА. Аз съм бил в неговия екип две години в Щутгарт. През лятото Гриша Ганчев ме попита за съвет за треньорския пост. Свързах се с Магат, имахме диалог. От началото той звучеше мнго оптимистично надъхан. Пожела един ден време за размисъл. Но по-късно, когато се чухме, сподели, че счита, че няма по какъв начин да свърши работа. И това беше. Искам категорично да подчертая, че разновидността " Магат " беше преди въобще да се заприказва за Нестор Ел Маестро. Не беше и ставало дума за Ел Маестро, когато говорихме с Магат ", посочи Балъков.
Първа лига 15 кръг, петък 9 ноември  ЦСКА-София 3:0краен резулат  Витоша (Бистрица)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР