Главният медицински съветник на президента на САЩ Джо Байдън, д-р

...
Главният медицински съветник на президента на САЩ Джо Байдън, д-р
Коментари Харесай

Д-р Фаучи: САЩ остават в СЗО, могат да се присъединят към инициативата COVAX

Главният медицински консултант на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, доктор Антъни Фаучи, удостовери в четвъртък, че Съединени американски щати ще останат член на Световната здравна организация (СЗО), съобщи Ройтерс.

Това става единствено часове, откакто в сряда положилият клетва 46-и президент на Съединени американски щати Байдън подписа изпълнителна заповед, с която анулира решението на администрацията на предходния президент Тръмп страната да се отдръпна от СЗО.

По време на видеоконференция доктор Фаучи добави, че Съединени американски щати ще изпълнят финансовите си отговорности към СЗО и ще спрат да изтеглят своите чиновници, работещи с организацията, съобщи БНР.

Той също по този начин разгласи, че Джо Байдън евентуално ще подпише инструкция за желанието Съединени американски щати да се причислят към самодейността COVAX, която има за цел да обезпечи отмерено систематизиране на коронавирусната ваксина по целия свят.

COVAX е световна скица, взаимно ръководена от интернационален алианс за ваксини, наименуван Gavi, Коалиция за нововъведения за подготвеност за зараза, а също и от СЗО. Създадена е, с цел да обезпечи еднакъв достъп до Covid ваксини за всяка страна в света. Целта му е да достави 2 милиарда доза безвредни и ефикасни ваксини, които са минали регулаторно утвърждение и/или предварителна подготовка на СЗО до края на 2021 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР