Главният кулинар на ваканционно селище Албена“ се включи в провелата

...
Главният кулинар на ваканционно селище Албена“ се включи в провелата
Коментари Харесай

Главният кулинар на Албена е сред участниците във Fine World Days Week на остров Мадейра

Главният кулинар на ваканционно населено място „ Албена “ се включи в провелата се профилирана работилница Fine World Days Week, проведена на остров Мадейра от водещия немски туроператор DER Touristik, част от концерна REWE Group. В интервала от 15 до 22 ноември Георги Божков, дружно с още един собствен сътрудник от КК „ Златни пясъци “, показа България пред 35 свои сътрудници от Гърция, Турция, Испания, Португалия и Австрия. В рамките на събитието участниците участваха на няколко профилирани обучителни семинара за обмяна на опит и шерване на настоящи трендове в актуалната кулинария, както и подготвиха авторско меню, събиращо в себе си усетите, ароматите и текстурите на всяка дестинация.

В подготовката на тематичен млечен бюфет, Божков презентира международно приетите качества на българското кисело мляко, поднесено с букет от сушени плодове, отгледани в екологично чистите градини на Албена, и обилно поръсено с натуралния мед от пчелите на стопанството. Киселото мляко бе главен акцент и в раздел „ Барбекю “, в който основният кулинар подготви сочни агнешки котлети, мариновани с обичайния български артикул и букет от полски билки. Агнешките котлети, дружно със свински ребра, инжектирани с черен чесън и обхванати в коричка от морска сол, донесоха на готвача първото място в конкуренцията за най-вкусно барбекю. В раздел „ Коктейл “ представителят на Албена презентира изтънчен мус от локално овче сирене и осолена сьомга, съчетани със сладостта на българския мед. Сьомгата изигра съществена роля и в раздел „ Гурме вечеря “, вложена в интерпретация на класическото крем брюле.

В рамките на Fine World Days Week участниците готвиха също за хора в неравностойно състояние, настанени в профилирана здравна институция. За обществено виновния си ангажимент към локалната общественост групата получи специфична признателност от най-висшия управителен орган на самостоятелния португалски район в Атлантическия океан.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР