Главният касиер на БНБ Стефан Цветков за новата монета Сребърна

...
Главният касиер на БНБ Стефан Цветков за новата монета Сребърна
Коментари Харесай

БНБ пуска сребърна монета Рилски манастир

Главният касиер на Българска народна банка Стефан Цветков за новата монета Сребърна възпоменателна монета " Рилски манастир " пуска в обращение Българска народна банка. Тя е от серията " Български църкви и манастири ". Цената й е 66 лева и може да бъде закупена от касите на Българска народна банка , както и от банките дистрибутори на монетния двор.
 
Това е четвъртата монета на християнска тема, след монети, отдадени на Зографския, Бачковския и Троянския манастир, описа основният касиер на Българска народна банка Стефан Цветков .
 
На лицевата страна на монетата, отляво, е изобразен каноничен облик на Св. Иван Рилски , с надписа " Св. Иван Рилски ". Отдясно на монетата е номиналната й стойност " 10 лв. ", под нея е емблемата на Българската национална банка, с годината " 1879 " върху лентата, а по-долу, перпендикулярно - годината на емисията " 2017 ".
 
В полукръг, вдясно на монетата, е надписът " БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА ".
 
На противоположната страна на монетата е изобразен манастирският комплекс на Рилския манастир , а в полукръг е надписът " РИЛСКИ МАНАСТИР ".

Монетата е издадена в тираж 3000 броя . Автор на художествения план е Стефан Иванов.
 
Сребърната възпоменателна монета " Рилски манастир " ще е в обращение от 25 септември, разясниха от Българска народна банка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР