Главният изпълнителен директор на Volkswagen AG Херберт Дайс явно е

...
Главният изпълнителен директор на Volkswagen AG Херберт Дайс явно е
Коментари Харесай

Шефът на VW се оплака от зарядната инфраструктура

Главният изпълнителен шеф на Volkswagen AG Херберт Дайс очевидно е бил на отмора - и очевидно е отишъл с новия електрически модел на марката ID.3 Pro S. Как знаем? Самият той персонално се оплака от зарядната инфраструктура и съответно от положението на зарядните станции на Ionity, в която VW има дял, предава Bloomberg.

Дайс споделя в LinkedIn, че е имал проблем с намирането на свободна и работеща зарядна станция към алпийския проход Бренер, намиращ се сред Италия и Австрия. Той показва, че в комерсиалния център наоколо всички станции са били заети. " Продължихме към Тренто. Дори и след рецензиите от предходната година: нямаше тоалетна, няма кафе, жалка. Това е всичко, само че не и премиум преживяване, IONITY ", написа шефът.
 Снимката, която шефът на VW разгласява
Източник:

Снимката, която шефът на VW разгласява

Ionity е взаимно сдружение сред VW, Daimler, BMW и Ford. То бе основано през 2016 година като отговор на мрежата от зарядни станции на Tesla. Критиките на Дайс единствено част от дребното, които идват от акционерите.

Силке Багшик, маркетинг шеф във VW, предходната година се оплака, че цените за зареждане са прекомерно високи. Шефът на Audi Маркус Дюсман съобщи пред вестник Handelsblatt през януари, че компанията обмисля да сътвори лична зарядна инфраструктура в огромните градове, вместо да разчита на Ionity.

Недоволството акцентира терзанията на немските производители, че зарядните станции остават слабата частица в опитите им да настигнат Tesla. След като продажбите на електрически автомобили се утроиха в Европа през предходната година, фирмите се притесняват, че дългите опашки пред зарядните станции ще откажат купувачите.

Добрата вест за тях, че Tesla заяви, че ще отвори своята мрежа за всички електрически автомобили.
 Tesla отваря зарядните си станции за всички електрически автомобили
Tesla отваря зарядните си станции за всички електрически автомобили

Мъск удостовери, че това ще се случи по-късно тази година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР