Главният изпълнителен директор на ТикТок (TikTok) Шоу Цзъ Чу заяви,

...
Главният изпълнителен директор на ТикТок (TikTok) Шоу Цзъ Чу заяви,
Коментари Харесай

ТикТок се намира в ключов момент

Главният изпълнителен шеф на " ТикТок " (TikTok) Шоу Цзъ Чу съобщи, че приложението за къси видеоклипове, благосъстоятелност на китайската компания " БайтДенс " (ByteDance) е изправено пред преломен миг, защото от ден на ден американски законодатели желаят да бъде наложена възбрана за използването му поради опасения за националната сигурност, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Чу съобщи във видео, оповестено в " ТикТок " по-рано през днешния ден, че приложението има сега над 150 милиона дейни консуматори месечно в Съединени американски щати. " Това знача че съвсем половината американски жители са в " ТикТок ", добави той.

Шефът на приложението ще даде показания в четвъртък (23 март) пред комисията за електрическа енергия и търговия в Камарата на представителите.  " Някои политици започнаха да приказват за възбрана на " ТикТок " и по този начин 150 милиона от вас ще останат без приложението ", разяснява Шоу Цзъ Чу.

Компанията е въвела през днешния ден обновени правила и стандарти за наличие и консуматори, защото се сблъсква с все по-голям напън от западните управляващи поради опасения, че приложението може да се употребява за разпространяване на погрешна информация, съобщи Асошиейтед прес. 

" ТикТок " пусна поправен набор от насоки, включващи осем правилото, които да са в основата на решенията за модериране на наличието.

Насоките, които ще влязат в действие на 21 април, са на основата на съществуващите правила на " ТикТок " с спомагателни елементи и пояснения.

Сред най-значимите промени са спомагателни детайлности за ограничавания на дийпфейковете, известни и като синтетични медии, основани от технологията на изкуствения разсъдък. Според новата линия на " ТикТок " дийпфейковете или манипулирано наличие, които демонстрират реалистични подиуми, би трябвало да бъдат обозначени, с цел да демонстрират, че са подправени или изменени по някакъв метод.

По-рано " ТикТок " забрани дийпфейковете, които подвеждат хората, гледащи видеата за събития от действителния свят и предизвикват вреди.  В обновените насоки се показва, че дийпфейковете  на частни лица и младежи също не са позволени.

Дийпфейковете за частни лица са признати в някои контексти като да вземем за пример за артистично или просветително наличие, само че не и за политически или търговски цели.

Същевременно стана ясно, че нидерландските държавни чиновници в най-скоро време към този момент няма да могат да употребяват приложението " ТикТок " на работните си телефони. Това заяви през днешния ден министерството на вътрешните работи, представено от Ройтерс, следвайки сходни решения на други европейски страни.

Нидерландската разследваща организация (AIVD) сложи предишния месец Китай, Русия, Иран и Северна Корея в лист на страните, имащи сходна офанзивна кибер стратегия, която основава риск от шпионаж.

Белгия също забрани този месец " ТикТок ", напомня Ройтерс. 

Министърката на правораздаването на Норвегия Емили Енгер Мел, която също е доста дейна в " ТикТок ", е посъветвала през днешния ден държавните чиновници в страната да не конфигурират китайското приложение на служебните си телефони, съобщи Франс прес.

Тази рекомендация, е стимулирана от опасения за шпионаж и важи също за системата на съветската система за криптирани известия " Телеграм ".

" В оценката си за риска разследващите служби показват Русия и Китай като съществени рискови фактори за ползите на норвежката сигурност ", съобщи министърката, представена в официално съобщение.

" Те показват също обществените мрежи като сцена за рискови играчи и други, които желаят да ни повлияят посредством дезинформация и фейкове ", добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР