Главният изпълнителен директор на TikTok Кевин Майер напуска поста само

...
Главният изпълнителен директор на TikTok Кевин Майер напуска поста само
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на TikTok напуска

Главният изпълнителен шеф на TikTok Кевин Майер напуща поста единствено месеци откакто застана отпред на приложението, предава CNBC. Решението идва на фона на натиска от страна на Вашингтон за продажба на американския бизнес на китайската компания.

Майер е съобщил за решението си на чиновниците с вътрешно писмо. Ванера Папас, до момента общоприет управител, ще заеме поста.

Майер се причисли към TikTok като основен изпълнителен шеф през май, напускайки високопоставена позиция в The Walt Disney Co. В продължение на над десетилетие той помагаше на най-голямата компания за занимания в света за тактиката и разширението на своите оферти. Майер имаше роля и в придобиването на Pixar, Marvel, Lucasfilm и част от активите на Twenty-First Century Fox за $71 милиарда през март.

Очакваше се назначението му да помогне за изглаждане на връзките сред ByteDance, притежател на TikTok, и Вашингтон.

Ролята му обаче е под въпрос от седмици насам. Нает да ръководи международните интервенции на обществената мрежа, Майер бе вкаран в обстановка, в която би трябвало да раздели бизнеса си поради натиска от администрацията на Тръмп. " Работим бързо, с цел да намерим решения на проблемите, пред които сме изправени, изключително в Съединени американски щати и Индия ", споделя създателят на ByteDance Zhang Yiming в настрана писмо до чиновниците.

Дело

Майер напуща единствено дни, откакто TikTok изиска от арбитър в Съединени американски щати да спре възбраната, издадена от Вашингтон. Според компанията решението на президента е направено " по политически аргументи " и е противоконституционно. Над 14 август Тръмп подреди на ByteDance да продаде активите си в Съединени американски щати - и даже съобщи, че страната би трябвало да получи комисионна от договорката.

Сделката

Когато договарянията за договорка с Microsoft започнаха, американският колос не е имал предпочитание за огромно придобиване, написа The New York Times. Вместо това Microsoft е поискала миноритарен дял в известното приложение, което да накара TikTok да загърби Гугъл и да употребява облачните услуги на Microsoft.

На 3 август обаче Тръмп съобщи, че избира компанията да придобие целия бизнес в Съединени американски щати. " Смятам, че придобиването на 30% е комплицирано ", съобщи той.В момента има и други претенденти за TikTok, в това число Oracle. Netflix и Twitter също са изразили интерес, само че остава неразбираемо дали имат подготвеност на такава крачка.
 Тихата война на Марк Зукърбърг против TikTok
Тихата война на Марк Зукърбърг против TikTok

Главният изпълнителен шеф на Фейсбук е настройвал политиците в Съединени американски щати против китайското приложение в опит да избави превъзходството си
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР