Главният изпълнителен директор на Tesla Inc Илон Мъск заяви, че

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Inc Илон Мъск заяви, че
Коментари Харесай

Мъск: Tesla и SpaceX са под силен инфлационен натиск

Главният изпълнителен шеф на Tesla Inc Илон Мъск съобщи, че американският производител на електрически автомобили и неговата ракетна компания SpaceX са изправени пред забележителен инфлационен напън в региона на суровините и логистиката.

В туитър Мъск показа опасенията си от вероятностите за бързи темпове на инфлация и съобщи, че неговите компании " не са сами в компликациите ", препращайки към публикация, в която се споделя, че спорът сред Украйна и Русия е изпратил цените на суровините до най-високите им равнища от 2008 година насам.

Нахлуването на Русия в Украйна повишава цените на металите, употребявани в колите - от алуминия в каросериите до паладия в каталитичните конвертори и висококачествения никел в батериите за електрически автомобили, а водачите евентуално ще би трябвало да платят сметката.

Въпреки че металите към момента не са обект на западни наказания, някои превозвачи и снабдители на автомобилни елементи се въздържат от съветски първични материали, оказвайки още по-голям напън върху производителите на коли, които към този момент пострадаха от дефицита на чипове и по-високи цени на силата./БГНЕС, Ройтерс
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР