Главният изпълнителен директор на Tesla Елон Мъск обяви, че се

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Елон Мъск обяви, че се
Коментари Харесай

Мъск се отказва от сделката за 44 милиарда долара с Туитър

Главният изпълнителен шеф на Tesla Елон Мъск разгласи, че се отдръпва от договорката за закупуване на Tуитър на стойност 44 милиарда $.

" Г-н Мъск приключва съглашението за обединение, защото Tуитър е в значително нарушаване на голям брой разпореждания на това съглашение ", съобщи юристът на Мъск Майк Ринглър в писмо до Комисията по скъпи бумаги и тържища (SEC) от 8 юли.

" (Туитър) наподобява е направил погрешни и подвеждащи изказвания, на които господин Мъск е разчитал при сключването на Споразумението за обединение, и евентуално ще претърпи значителен неподходящ резултат за компанията ", се споделя в него.

Прекратяването се базира на неналичието на информация за сметки на ботове.

" В продължение на съвсем два месеца господин Мъск е търсил данните и информацията, нужни за " осъществяване на самостоятелна оценка на разпространяването на подправени или спам сметки в платформата на Tуитър ", се споделя още в писмото. " Тази информация е от главно значение за бизнеса и финансовите резултати на Tуитър и е нужна за реализиране на транзакциите, планувани в Споразумението за обединение ".

" Tуитър не е дал или е отказал да даде тази информация ", съобщи Ринглър в подаденото заявление. " Понякога Tуитър е пренебрегнал настояванията на господин Мъск, от време на време ги е отхвърлял по аргументи, които наподобяват неоснователни, а от време на време е твърдял, че ги извършва, като в същото време е предоставял на господин Мъск непълна или неизползваема информация. "

Изпълнителният шеф на Tуитър Брет Тейлър написа известие в обществената мрежа след известието на Мъск.

" Управителният съвет на Tуитър се ангажира да завърши договорката на цената и при изискванията, контрактувани с господин Мъск, и възнамерява да предприеме правни дейности за използване на Споразумението за обединение ", съобщи Тейлър. " Убедени сме, че ще спечелим в Канцлерския съд на щата Делауеър ".

В взаимозависимост от това какво ще реши съдът, механически по силата на съглашението за придобиване с Tуитър Мъск най-малкото е длъжен да заплати такса за преустановяване в размер на 1 милиарда $, в случай че договорката не бъде приключена. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР