Главният изпълнителен директор на Strike, портфейл на Lightning Network, твърди,

...
Главният изпълнителен директор на Strike, портфейл на Lightning Network, твърди,
Коментари Харесай

Защо нарастващият дълг на САЩ може да изстреля Биткойн до нови висоти

Главният изпълнителен шеф на Strike, портфейл на Lightning Network, твърди, че възходът на Биткойн ще бъде провокиран от бързото струпване на дълг от държавното управление на Съединени американски щати.

В изявление за Bloomberg Technology Джак Мълърс уточни сложното предизвикателство, пред което са изправени Съединените щати, с техния замайващ дълг от $34.58 трилиона, който съгласно него държавното управление не може да изплати.

Малърс разясни, че неповторимата позиция на държавното управление му разрешава да прибегне до отпечатване на повече валута, като всъщност обезцени дълга си и инжектира спомагателни средства в системата, с цел да посрещне финансовите си отговорности – опция, която е недостъпна за обособените длъжници.

Той акцентира невъзможността Съединени американски щати да не изпълнят отговорностите си по дълга, като се базира на пагубните световни последствия, които би провокирало сходно събитие. Едновременно с това той твърди, че изплащането също не е изпълним вид поради големия размер на дълга.

С неизбежността на издаването на повече долари Мълърс предвижда внезапно повишаване на фиатната валута, която циркулира в системата. Този остатък, допуска той, неизбежно ще се влее в активи с лимитирани ресурси като Биткойн, повишавайки цената му.

Малърс счита, че когато от ден на ден долари заливат пазара, активите като Биткойн с закрепено предложение стават все по-привлекателни. Макар че други активи като недвижимите парцели също могат да нарастнат заради засилената конкуренция на доларите, Биткойн се отличава със своята неизменима дребнавост – качество, което липсва при други обичайни активи като недвижимите парцели или златото.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР