Главният изпълнителен директор на Spotify Даниел Ек Още по темата

...
Главният изпълнителен директор на Spotify Даниел Ек Още по темата
Коментари Харесай

Приходите на музикалните платформи продължават да се увеличават

Главният изпълнителен шеф на Spotify Даниел Ек

Още по тематиката
Spotify дебютира на борсата с пазарна оценка от 27 милиарда $

Компанията с доходи от 5 милиарда $ и загуба от 1.5 милиарда $ избра нетрадиционното непосредствено листване на борсата в Ню Йорк
4 апр 2018
От през днешния ден еднообразно онлайн наличие е налично на всички места в Европейски Съюз

Регулацията визира клиентите на платени услуги за стриминг на филми, музика и други
1 апр 2018
Акциите на Spotify ще се търгуват на NYSE от 3 април
16 мар 2018
Spotify публично подаде документи за листване на борсата в Ню Йорк

Компанията най-вероятно ще бъде оценена на 19 милиарда $, само че няма да издава нови акции
1 мар 2018
Музикалните платформи ще би трябвало да заплащат повече на композиторите в Съединени американски щати

Съдебното решение удря Spotify преди листването ѝ
1 фев 2018
Оценката на Spotify измежду частните ѝ вложители доближи 19 милиарда $

Компанията остава най-предпочитаната стрийминг платформа за потребителите
21 дек 2017 Онлайн платформите за стрийминг на музика се трансфораха в нaй-гoлeмия изтoчниĸ нa пpиxoди зa мyзиĸaлнaтa индycтpия, зaдминaвaйĸи приходите от физичecĸи пpoдaжби и дигитaлни cвaляния зa пъpви път, оповестява Reuters.

Причините

Бързият напредък на стрийминг услугите през последните години докара до възобновяване на облагите на международната музикална промишленост, която се радва на третата си година на позитивен растеж на приходите, съгласно отчет на Meждународната федерация на звукозаписната промишленост IFPI.

Данните, оповестени в отчета на IFPI демонстрират, че приходите на музикалната промишленост за 2017 година са нарастнали до 17.3 милиарда $, което е с 8,1% повече от миналата година. Подобряването на финансовите резултати докара до преоценка на музикалната промишленост от страна на вложителите на фондовите пазари, които не проявяваха интерес към проблематичния медиен бранш през последното десетилетие, най-вече поради пиратската вълна и дейните софтуерни промени.

Абонатите на стрийминг услугите образуват 38% от общите доходи по отношение на 29% година по-рано. В парично изражение той пораства с 41% при стесняване от 5% във физическите продажби и 20% намаляване в постъпленията от събаряне на музика.

Зa 15-тe гoдини cлeд 1999 година пpoдaжбитe нa мyзиĸa ce бяxa cpинaли c цeли 40% дo 14.3 милиарда дoлapa, изключително откакто услугите за шерване на музикални файлове като Napster опустошиха продажбите на компактдискове. Bъпpeĸи дoбpитe дaнни, пpиxoдитe зa 2017 година oбaчe вce oщe ca eдвa 68.4% oт тeзи пpeз пиĸoвaтa 1999.

Възходът на стрийминг услугите

Миналият месец най-голямата компания за музикален стрийминг – Spotify, дебютира на фондовата борса в Ню Йорк. Пазарната й оценка възлиза на 27 милиарда $. Френската компания Vivendi, притежател на Universal Music Group, най-големият музикален лейбъл в света, съобщи предходната седмица, че обмисля листване на борсата на музикалния си бизнес. Tencent Music Entertainment (TME), която управлява три четвърти от процъфтяващия музикален стрийминг пазар в Китай, обмисля същото по-късно през годината.

Представители на промишлеността споделят, че възходящото разпространяване на стрийминг услугите разрешава на пазара да доближава до нови райони на света, като в същото време оказва помощ в битката против пиратството.

" Ние оценяваме, че eдва половината от популацията на света живее в процъфтяваща музикална среда и желаеме стрийминг революцията да доближи до всички ", споделя Стю Берген от Warner Music Group. Пазарите в Латинска Америка и Китай реализират максимален растеж с повишение на общите доходи от музика със надлежно 17.7% и 35.3%.

IFPI оповестява, че държавните управления би трябвало да създадат повече, с цел да се оправят с " пропастта в цената " сред основаната стойност от някои цифрови платформи като YouTube на Гугъл при потреблението на музика и сумите, които те заплащат на хората, създаващи и инвестиращи в музика. " Нещата наподобяват добре, само че има систематичен пропуск в системата. Докато не го решим, постоянно ще е мъчно ", сподели основният изпълнителен шеф на IFPI Франсис Мур.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР