Главният изпълнителен директор на сайта за резервации Booking.com Глен Фогел

...
Главният изпълнителен директор на сайта за резервации Booking.com Глен Фогел
Коментари Харесай

Booking уволни хиляди свои служители с видео съобщение

Главният изпълнителен шеф на уеб страницата за резервации Booking.com Глен Фогел уволни 2700 чиновници за обслужване на клиенти посредством видео известие в петък, предават международните медии. Причината: проекти за метаморфоза.
Нидерландската компания трансферира съвсем всичките си услуги за клиенти на аутсорсинг колоса Majorel през второто тримесечие на годината. Общо 12 от 14-те отдела за обслужване на клиенти на Booking.com в Европа, Азиатско-Тихоокеанския район и Америка попадат в реорганизацията.
"Това е належащо, с цел да се подсигурява, че компанията остава "достатъчно гъвкава ", изключително в по-лоши интервали, когато е нужен по-малко личен състав, споделя Фогел във видеото, представен от Dutch News.
Засега няма да бъдат наранени единствено офисите в Амстердам и Манчестър. На част от уволнените чиновници е препоръчан краткотраен шестмесечен контракт с основаната в Люксембург компания Majorel, която дава услуги на клиенти на компании по целия свят. Фирмата за аутсорсинг наема близо 67 000 души от целия свят.
Новината, както и методът на поднасяне възмути чиновниците на Booking, като доста от тях считат да съдят компанията.
Тези, които решат да подпишат краткотрайните контракти пък са обезпокоени, че изискванията им на труд ще се трансформират в неразбираема посока. Не е ясно и какво ще се случи след края на 6-месечните им контракти.
"Това е тъжна вест, поднесена ни ненадейно без авансово предизвестие, без предлагано обезщетение и без алтернатива за редуциране ", разяснява един от засегнатите чиновници пред нидерландската DutchNews.
Това е второто всеобщо уволняване в Booking за две години. Общо 4000 души са били отсранени от компанията от началото на пандемията.
Това не е единственият случай, когато чиновници са известени за уволняване онлайн и без авансово предизвестие. През декември предходната година стартъпът за ипотечно кредитиране в Съединени американски щати Better.com уволни 900 свои чиновници по време на диалог в Zoom - без предупреждение и единствено няколко дни преди Коледа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР