Главният изпълнителен директор на Ryanair Майкъл Олиъри засега успява да

...
Главният изпълнителен директор на Ryanair Майкъл Олиъри засега успява да
Коментари Харесай

Въпреки проблемите Ryanair остава най-големият нискотарифен превозвач

Главният изпълнителен шеф на Ryanair Майкъл Олиъри към този момент съумява да се оправи с проблемите на превозвача.

© Yves Herman Още по тематиката
Инвеститорите се тормозят, че Norwegian Air се развива прекомерно бързо

Авиокомпанията към момента не е пожънала нищо от екстензивния си напредък
14 дек 2017
Пътниците на летище София доближиха рекордните 6 млн. души

Основната причина за огромния растеж на полетите в този момент са линиите на двете огромни нискотарифни самолетни компании - Wizz Air и Ryanair
3 дек 2017 Превозени пасажери през 2017 година (в млн.според докладите на компаниите)
Ryanair 129
EasyJet 81.6
Norwegian Shuttle 33.1
Eurowings* 32
Vueling 29.6
WizzAir 28.3

* Данните за Eurowings включват и пасажерите на Brussels AirlinesВъпреки проблемите през последното тримесечие с анулирани полети и настояванията на водачите за по-добри условия на труд ирландската самолетна компания Ryanair затвърждава преобладаващата си позиция на европейския пазар на нискотарифните превозвачи през 2017 година През предходната година компанията е превозила с 12 млн. повече пасажери от миналата и техният брой е достигнал 129 млн., оповестява Bloomberg. Вторият по величина нискотарифен транспортьор EasyJet e нараснал пасажерите си със 7.2 млн. – до 82 млн. Най-големият процентен растеж обаче регистрира унгарската WizzAir – 24%, до 28.3 млн.

Нискотарифните aвиокомпании не престават да усилват пазарния си дял в Европа през последната година, като Ryanair, EasyJet, Norwegian Shuttle ASA, Wizzair са превозили 272 млн. пасажери - с 29 млн. повече от 2016 година Тридесет % от тях са летели с Ryanair, което удостоверява лидерската роля на ирландския транспортьор. Поради проблемите с анулираните полети обаче регистрираният от компанията 10% растеж на превозените пасажери е най-слабият ритъм на повишаване от 2014 година Очакванията на мениджмънта са през тази година пасажерите на Ryanair да набъбнат до 138 млн., с 4 млн. по-малко от прогнозата преди възникването на проблемите с водачите. От своя страна EasyJet планува да има 90 млн. пасажери.

Три от водещите нискобюджетни компании обслужват направления от и до България – Ryanair, Wizzair и EasyJet. Това е главната причина за рекордния брой пасажери, които са минали през летище София до месец ноември 2017 година – над 6 млн. Още в средата на 2017 година летище София заяви, че за първите шест месеца близо 1 млн. пасажери повече са минали през него. Между Ryanair и Wizz Air тече жестока конкуренция. На огромното влизане на Ryanair на летище Wizz Air отговори с нови линии и увеличение на честотите на някои от полетите си, като през 2018 година също се чака растеж.

Потенциалът на пазара на нискотарифни транспорти виждат и огромните самолетни компании Air France-KLM Group, IAG и Lufthansa. За да могат да се конкурират по-добре на пазара за полети на къси дистанции те пуснаха нискотарифни полети.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР