Главният изпълнителен директор на Ryanair Майкъл О`Лиъри предупреди, че компанията

...
Главният изпълнителен директор на Ryanair Майкъл О`Лиъри предупреди, че компанията
Коментари Харесай

Майкъл О'Лиъри: Ерата на билетите по €10 свърши, но хората няма да спрат да пътуват

Главният изпълнителен шеф на Ryanair Майкъл О`Лиъри предизвести, че компанията повече няма да може да си разреши да прави ликвидация на самолетни билети на алегорични цени по 1 евро или 10 евро.

" Няма подозрение, че скоро няма да видите най-ниските ни промоционални цени, най-малко за идващите няколко години ", споделя той в изявление за BBC4.

Поскъпването на горивата е повода за повишението на междинните стойности на билетите в low cost превозвача от към 40 евро през 2021 до близо 50 евро за интервала към 2022-2027.

О`Лиъри очерта скептичен сюжет за авиобизнеса и поради обстоятелството, че високите цени на горивата и електричеството ще принуди хората да лимитират разноските си за пътувания поради намаляването на наличните им средства.

Въпреки всичко той счита, че потребителите въпреки всичко биха предпочели да летят с нискотарифни превозвачи, вместо да спрат да пътуват въобще.

" Мисля, че хората ще не престават да летят постоянно. Но ще бъдат доста по-чувствителни по отношение на цената, по тази причина считам, че милиони от тях ще преминат към по-евтините превозвачи ", споделя той.

Майкъл О`Лиъри разяснява, че Ryanair не е обиден в такава степен от проблемите, с които се сблъскват всички компании и летища в Европа поради внезапното увеличение на потока от пасажери след Covid-изолацията.

Ирландският транспортьор е почнал да набира нов личен състав и водачи още през ноември 2021 година, когато омикрон към момента поставяше под риск целия авиотранспортен бранш.

Отменените полети за първите 6 месеца на годината при Ryanair са 0,3% от всички планувани курсове, до момента в който при съперниците Easyjet те са стигнали до 2,8%, а при главния транспортьор British Airways - до 3,5%.

О`Лиъри упреква летищните управляващи за това, че са позволили претоварването и големите опашки на изчакващи пасажери, като споделя, че още преди месеци те са имали информация за графика на самолетните компании, а " чиновниците по сигурността, които са отговорност на летищата, изискват по-малко образование в сравнение с един водач ".

Директорът на Ryanair, който е един от най-изявените съперници на Brexit, продължава да твърди, че напускането на Англия от Европейски Съюз е пагубно за свободното придвижване на работна ръка и приканва управляващите в Лондон да признаят, че тъкмо това е повода за дефицита на чиновници - в това число в авиационния бранш.

Той упорства идващия министър председател на Англия, който пристигна на мястото на Борис Джонсън, да подписа съглашение за свободна търговия с Европейски Съюз, с цел да може да се позволи казуса с наемането на дефицитния личен състав.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР