Главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман заяви, че е

...
Главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман заяви, че е
Коментари Харесай

Глобалната координация на AI е възможна, оптимист е Сам Алтман

Главният изпълнителен шеф на OpenAI Сам Алтман съобщи, че е " много оптимистично надъхан " във връзка с вероятностите за световна съгласуваност в региона на изкуствения разсъдък, оповестява Reuters.

Той организира поредност от срещи на интернационално равнище в опит да окаже въздействие върху регулирането на ненадейно бързите темпове в развиването на технологията.

" Бях скептично надъхан, че е допустимо в кратковременен проект да се реализира световно съдействие за понижаване на екзистенциалния риск, само че в този момент завършвам пътуването си с възприятието, че можем да го реализираме ", съобщи Алтман пред студенти в Токио.

Усилията на регулаторните органи са да приспособяват съществуващите все още правила и да основат нови насоки, с цел да контролират потреблението на генеративния изкуствен интелект, чийто капацитет провокира съществени опасения както в необятен кръг от промишлености, по този начин и измежду управляващите по целия свят.

Европейският съюз напредва с плана за AI, който се чака да стане закон тази година, до момента в който Съединени американски щати клонят към адаптиране на съществуващите закони, вместо към основаване на ново законодателство, отбелязва организацията.

Reuters напомня още, че Сам Алтман посети Япония през април, като се срещна с министър-председателя Фумио Кишида и съобщи, че обмисля да открие офис в страната. " Всички диалози минаха добре ", съобщи сбито той, без да дава повече детайлности.

Япония се счита за изоставаща в предлагането на услуги с изкуствен интелект, които сега провокират възторг измежду потребителите, макар че най-големите й индустриални сили влагат в технологии за автоматизация.

Преди да се завърне в Съединени американски щати, Алтман ще посети Сингапур, Индонезия и Австралия.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР