Главният изпълнителен директор на Nokia Пекка Лундмарк заяви по време

...
Главният изпълнителен директор на Nokia Пекка Лундмарк заяви по време
Коментари Харесай

6G ще се появи до 2030 г., но не смартфоните ще отключат предимствата му

Главният изпълнителен шеф на Nokia Пекка Лундмарк съобщи по време на речта си на Световния стопански конгрес в Давос, че чака 6G свързаността да се появи на комерсиалния пазар към 2030 година Неговата прогноза е почти същата като тази на Huawei.

Той обаче счита, че до тогава смарт телефонът към този момент няма да е най-разпространеният интерфейс. На въпроса по кое време съгласно него светът ще премине от смарт телефони към умни очила и други носими устройства, Лундмарк дава отговор, че това ще се случи преди появяването на 6G.

„ Дотогава смарт телефонът, какъвто го познаваме през днешния ден, несъмнено няма да е най-разпространеният интерфейс “, споделя той, написа " Калдата ". „ Много от тези неща ще бъдат вградени непосредствено в телата ни. “

Той не посочи какво тъкмо има поради, само че някои компании, като Neuralink на Илон Мъск, работят по основаването на електронни устройства, които могат да се вграждат в мозъка и да се употребяват за връзка с машини и други хора. На по-елементарно равнище чиповете могат да се вграждат в пръстите на хората и да се употребяват за отключване на движимости.

Лундмарк засегна и опциите и провокациите на метавселената. Според него до 2030 година ще има „ дигитален близнак на всичко “, само че това ще изисква „ големи компютърни запаси “. Според него за преноса на данни, който ще е нужен за метасвета, мрежите ще би трябвало да са най-малко 100 или даже 1000 пъти по-бързи от сегашните.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР