Главният изпълнителен директор на най-големия европейски производител на боеприпаси Rheinmetall

...
Главният изпълнителен директор на най-големия европейски производител на боеприпаси Rheinmetall
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на Defense призовава за европейска версия на израелския Iron Dome

Главният изпълнителен шеф на най-големия европейски производител на муниции Rheinmetall сподели, че водачите на Европейски Съюз би трябвало да обмислят инсталирането на системи за противовъздушна защита с дребен обхват, сходни на израелския Iron Dome.

Коментарите на Армин Папергер идват, когато столиците на Европейски Съюз усилват военните разноски на фона на повишените страхове от опасността на Русия за континента и се стремят да се оправят с дългогодишните ограничавания в съществуващите отбранителни системи.

Папергер сподели, че противовъздушната защита с дребен обхват е „ нещо, което желаят да основат в Европа “, акцентирайки един аспект от подкрепяната от Берлин самодейност European Sky Shield.

„ Също по този начин мисля, че е добра концепция да имаме европейско решение, сходно на Iron Dome и отвън него “, сподели той пред Financial Times.

Iron Dome има обсег до 70 км и се употребява от Израел от 2011 година за прихващане на ракети с дребен обхват. Защитаването на огромни елементи от континентална Европа с сходна си...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР