Главният изпълнителен директор на Meta Platforms Inc., компанията майка на

...
Главният изпълнителен директор на Meta Platforms Inc., компанията майка на
Коментари Харесай

Зукърбърг е продал акции на Meta за половин милиард долара за два месеца

Главният изпълнителен шеф на Meta Platforms Inc., компанията майка на Фейсбук и Instagram, Марк Зукърбърг е продал акции на Meta за близо половин милиард $ през последните два месеца на 2023 година след двегодишно спиране, през което цената на книжата доближи най-ниската си стойност от седем години насам, съобщи Bloomberg.

Зукърбърг е продавал акции във всеки работен ден сред 1 ноември и края на годината, пласирайки близо 1,28 млн. бумаги за към 428 млн. $, сочат регулаторни документи.

Всяка договорка е донесла приблизително по 10,4 млн. $, като най-голямата на 28 декември е на стойност 17,1 млн. $.

Преди това Зукърбърг не беше продавал акции на Мета от ноември 2021 година Цената на книжата на компанията се възвърне със 194% през предходната година от седемгодишното дъно, което доближи в края на 2022 година През предходната година акциите на Meta надминаха тези на всеки различен огромен софтуерен колос като се изключи Nvidia Corp. и в този момент са покрай рекордния си връх от септември 2021 година

39-годишният Зукърбърг има към 13% от Meta и чистото му положение се прави оценка на към 125 милиарда $ съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg, което го подрежда на седмо място в света по благосъстояние.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР