Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг дава висока оценка

...
Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг дава висока оценка
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг смята, че Threads може да е следващата социална мрежа на Meta с 1 милиард потребители

Главният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг дава висока оценка за вероятностите на новата си обществена мрежа Threads. Той има вяра, че тя може да бъде идната обществена мрежа на Meta с 1 милиард консуматори. Въпреки обстоятелството, че обществената мрежа към момента не е достигнала тази граница, Зукърбърг вижда в нея огромен капацитет, както сподели пред вложителите.

Зукърбърг нееднократно е приказвал с вложители за Threads и неговите дълготрайни вероятности. Той счита за странна особеност обстоятелството, че софтуерната промишленост към момента не е видяла услуга за текстови известия, която да притегли 1 милиард консуматори. Threads към този момент има 100 милиона регистрирани консуматори, само че обществената мрежа към момента е надалеч от достигането на 1 милиард.

Зукърбърг призна, че сега регистрациите на консуматори в Threads са се забавили, само че акцентира, че десетки милиони хора не престават да употребяват услугата всеки ден. Според него, главното предизвикателство пред Threads е да задържи актуалните си консуматори. Той е уверен, че откакто тази работа бъде свършена, компанията ще може да „ вложи задоволително мощ, с цел да помогне на обществената мрежа да се разрасне “. Meta към момента не е почнала да разпространява Threads в Instagram или Фейсбук и към момента не е похарчила никакви средства за маркетинг на нoвата обществена мрежа.

Докато Илън Мъск прокарва концепцията за „ приложение за всичко “ с ребрандирането на Twitter в „ X “, Зукърбърг призна, че Meta не постоянно е била сполучлива с изцяло самостоятелни софтуерни артикули. Той съпостави това с класическата тактика за вложение в рисков капитал, при която от многото опити единствено няколко съумяват и възстановяват всички нерентабилни вложения.

Meta регистрира по-добри от предстоящите финансови резултати през второто тримесечие, което докара до растеж на акциите на компанията. Приходите на компанията възлизат на 32 милиарда $, а чистата облага – на 7,79 милиарда $ (2,98 $ на акция). Reality Labs – подразделението на компанията за виртуална и добавена действителност регистрира чиста загуба от 3,7 милиарда $ за второто тримесечие. Ръководството предизвести вложителите да чакат доста нарастване на тези загуби заради продължаващите старания за създаването на артикули за добавена и виртуална действителност, като да вземем за пример стартирането на очилата Quest 3 през тази година. Въпреки това, Meta не възнамерява да наложи монетизиране на Thread в близко бъдеще.

Докато X (Twitter) се пробва да възвърне изгубените доходи от реклама след идването на Мъск, Зукърбърг съобщи, че Threads няма да вкара реклама, до момента в който не доближи стотици милиони консуматори. Той акцентира, че основното в този момент е Мeta да се възползва от тази неповторима опция, която не e била предстояща в подобен мащаб.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР