Главният изпълнителен директор на Макдоналдс заяви, че негативното въздействие на

...
Главният изпълнителен директор на Макдоналдс заяви, че негативното въздействие на
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на Макдоналдс обвинява „дезинформацията“ за загубите в Близкия изток

Главният изпълнителен шеф на Макдоналдс съобщи, че отрицателното влияние на акциите за протест, потвърждавайки, че поддръжката му за Израел удря районния бизнес.

Продажбите на McDonald`s в Близкия изток, както и някои отвън района, са били доста повлияни от „ дезинформация “ по отношение на позицията на компанията във връзка с спора Израел-Хамас, съгласно основния изпълнителен шеф Крис Кемпчински.

„ Няколко пазара в Близкия изток и някои отвън района изпитват доста въздействие върху бизнеса заради войната и свързаната с нея дезинформация, която визира марки като McDonald`s “, сподели Кемпчински в обява в блога си в LinkedIn.

След нападението на Хамас на 7 октомври, поддръжници на палестинците споделиха фотоси и видеоклипове в обществените медии, показващи франчайзинг магазини, като McDonald`s, Starbucks, Coca-Cola и Domino`s в Израел, които дават безвъзмездни ястия на бойците на нацията като част от акции за протест.
Въздействието на протеста върху бизнеса остава нестабилно. Въпреки това през четвъртото тримесечие на 2023 година компанията означи позитивна наклонност в световните си продажби, регистрирайки видим растеж от 10,9%.

Главният изпълнителен шеф също акцентира отдадеността на Макдоналдс в поддръжка на общностите, в които оперира.

„ Това е обезсърчаващо и голословно. Във всяка страна, в която оперираме, в това число в мюсюлманските страни, McDonald`s е гордо показан от локални притежатели оператори, които работят неуморно, с цел да обслужват и поддържат своите общности, като в същото време наемат хиляди свои съграждани. ”

Преди това McDonald`s съобщи, че не взема страна в спора и не носи отговорност за дейностите на своите франчайзополучатели.

През ноември придвижването " Бойкот, лишаване, наказания " (BDS), пропалестинска организация, прикани хората да отхвърлят McDonald`s заради хипотетичната " открита поддръжка " на израелската войска.

McDonald`s, чиито магазини по света се ръководят от франчайзополучатели, които заплащат на компанията да употребява нейната марка и предписания, работи в страни, в това число Саудитска Арабия, Малайзия и Пакистан.

По-рано тази седмица McDonald`s Malaysia заведе дело против секта на придвижването BDS, потвърждавайки, че са „ подправени и оскърбителен изказвания “, свързани с спора в Газа, които са повлияли на бизнеса му.

McDonald`s Малайзия упорства за над 1 милион $ (0,92 милиона евро) отплата, съгласно Reuters.

„ Сърцата ни остават с общностите и фамилиите, наранени от войната в Близкия изток. Ние ненавиждаме насилието от всевъзможен тип и твърдо заставаме против езика на омразата и постоянно с горделивост ще отворим вратите си за всеки “, означи още Кемпчински.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР