Главният изпълнителен директор на Kraken, Джеси Пауъл и главният изпълнителен

...
Главният изпълнителен директор на Kraken, Джеси Пауъл и главният изпълнителен
Коментари Харесай

Регулаторите пренебрегват информация за измами в крипто сектора – дали е нарочно?

Главният изпълнителен шеф на Kraken, Джеси Пауъл и основният изпълнителен шеф и създател на Custodia Bank, Кейтлин Лонг показаха недоволството си от регулаторните органи в бранша на криптовалутите.

Лонг твърди, че е предоставила на правоприлагащите органи доказателства за евентуални закононарушения, осъществени от компания, подговяща огромна машинация с криптовалута , месеци преди тя да се срине, оставяйки милиони клиенти със загуби.

Пауъл е имал сходен опит и е отчаян, че регулаторите са пренебрегнали, които той показва от години.

И Пауъл, и Лонг показаха недоволството си, че техните компании се употребяват като образец за машинация, когато от самото начало са се опитвали да постъпват вярно.

Предизвикателството пред банковите регулатори

Лонг предизвести банковите регулатори за евентуалните опасности от всеобщи източвания на банките, обслужващи криптовалутната промишленост, преди да се случат действителните източвания. Тя обаче счита, че предизвестията ѝ са били заровени в дебрите на бюрокрацията и регулаторите са пренебрегнали опасенията ѝ.

Наскоро Съветът на федералният запас отхвърли молбата на Custodia Bank да стане член на Системата на федералния запас.

Сравнение с пазара на взаимни фондове

Лонг съобщи, че криптовалутния пазар е съпоставим с пазара на взаимни фондове. През 30-те години на предишния век той е бил изпълнен с неприятни участници и измами.


 


Вместо обаче да осуети напълно пазара, президентът Франклин Д. Рузвелт създал правила, които помогнали да се отстранят измамите, без да се убие капацитетът на взаимните фондове. Лонг счита, че Съединени американски щати би трябвало да създадат същото с криптовалутите.

Регулаторен метод за бранша на криптовалутите

Лонг допуска, че Съединени американски щати би трябвало да работят с надеждни хора от криптовалутната промишленост, с цел да разработят регулаторен метод, който да не осуетява новаторския капацитет на промишлеността.

Тя счита, че репресиите на Вашингтон против криптовалутите единствено ще изтласкат рисковете в сянка, оставяйки регулаторните органи да, когато заканите се появяват на непредвидени места. Смята се, че промишлеността се нуждае от регулаторна рамка, която да балансира сред нововъведенията и отбраната на потребителите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР