Главният изпълнителен директор на Goldman Sachs Дейвид Соломон отхвърли дистанционната

...
Главният изпълнителен директор на Goldman Sachs Дейвид Соломон отхвърли дистанционната
Коментари Харесай

Шефът на Goldman Sachs: Хоум офисът не е новото нормално, а отклоняване от нормалното


Главният изпълнителен шеф на Goldman Sachs Дейвид Соломон отхвърли отдалечената работа като „ ново обикновено “ и вместо това я назова „ отклонение от естественото ”, съобщи БГНЕС, базирайки се на Би Би Си.

Соломон сподели, че капиталовата банка е работила през 2020 година с „ по-малко от 10% от нашите хора “ в офис а.

Желанието му служащите да се върнат в офис а е в несъгласие с доста други компании, които допускат, че работата от у дома може да стане непрекъсната.

Ръководителят на Goldman Sachs е на мнение, че това не дава отговор на културата на работа в банката.

„ Мисля, че за бизнес като нашия това не е идеално. И това не е новото обикновено. Това е отклоняване, което ще поправяме допустимо най-скоро “, сподели Соломон.

По-специално той е угрижен за идващия „ клас “ от към 3000 новаци, които няма да получат „ директното попечителство “, от което се нуждаят.

Въпреки че пандемия та от COVID-19 е спомогнала за прокарването на цифровите технологии и е основала способи капиталовата банка да работи по-ефективно, Соломон счита, че това няма да докара до големи промени в дълготраен проект.

„ Не мисля, че когато се измъкнем от пандемия та методът, по който работи бизнес като нашия, ще бъде доста по-различен “, сподели той.

Във финансовия бранш наподобява Соломон не е единственият с такова мнение.

През септември основният изпълнителен шеф на JP Morgan Джейми Димън съобщи, че работата от у дома е имала негативен резултат върху продуктивността.

Ръководителят на Barclays Джес Стейли също неотдавна изрази вяра, че имунизацията ще разреши на чиновници те да се върнат в офис а. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР