Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг днес навършва 34

...
Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг днес навършва 34
Коментари Харесай

Той печели по 6 милиона долара на ден от снимки на сладки бебета и котета, и красиви природни пейзажи

Главният изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг през днешния ден навършва 34 години, борейки се с една от най-трудните години в своята кариера в компанията. Причината за това са проблемите с подправените вести и обвиняванията за неуспех в опазването на персоналните данни на потребителите, написа CNBC, представена от Инвестор бг.

Но защото основава компанията си още до момента в който е в колежа, той към този момент е натрупал доста благосъстояние макар младата си възраст. Неговото чисто положение възлиза на към 74 милиарда $ (според Forbes), което значи, че е печелил приблизително по 5,97 млн. $ дневно. Това го подрежда на второ място след създателя на Amazon Джеф Безос, чието благосъстояние от 132 милиарда $ значи, че е печелил по 6,8 млн. $ всеки ден от живота си.

Други софтуерни бизнесмени, като съоснователят на Microsoft Бил Гейтс, също стартират кариерите си млади. Гейтс стана най-младият милиардер в историята през 1987 година, когато завоюва първия си милиард на 31-годишна възраст.

Но с течение на времето той насочи вниманието си към филантропията. Сега може да се каже, че 62-годишният Гейтс е спечелил приблизително по 4 млн. $ дневно в живота си.

Уорън Бъфет, който даде обещание по-голямата част от благосъстоянието си на фондацията на Гейтс, е печелил по 2,7 млн. $ дневно. Той е на 87 години.

Зукърбърг също насочи доста огромна част от своето положение към разнообразни дела през последните години. Той продаде акции на Фейсбук за към 3,38 милиарда $ през последните шест месеца, показва FactSet. Повечето средства са отишли за Chan Zuckerberg Initiative, която влага в разнообразни дела, в това число обучение, опазване на здравето, имиграционната промяна и други.

През септември Зукърбърг съобщи, че ще продаде към 75 млн. акции във Фейсбук (тогава възлизащи на 12,8 милиарда долара), с цел да финансира благотворителната си организация през идващите 18 месеца. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР