Главният изпълнителен директор на Carlsberg каза, че пивоварната все още

...
Главният изпълнителен директор на Carlsberg каза, че пивоварната все още
Коментари Харесай

Carlsberg предупреждава за по-нататъшно покачване на цените, тъй като инфлацията продължава да ухапва

Главният изпълнителен шеф на Carlsberg сподели, че пивоварната към момента изпитва повишаване на вложените разноски и ще би трябвало да продължи да покачва цените, с цел да покрие нарастванията, защото компанията регистрира по-слаби от предстоящото цялостно -годишни облаги.

Датската група регистрира растеж на приходите за 2023 година от 4,7% до DKr73,59 милиарда ($10,6 млрд.) в сряда, малко повече от прогнозите на анализаторите, само че сподели, че размерите на продажбите остават негативни вследствие на по-слабото потребителско търсене и „ лепкава “ инфлация на разноските.

Оперативните облаги набъбнаха с 5,2 % на органична основа, под консенсусните прогнози от 5,8 %, и паднаха с 3,2 % на регистрирана база до DKr11,1 милиарда.

„ Ние' не виждаме спад в цялостната картина на разноските на бизнеса “, сподели основният изпълнителен шеф Джейкъб Ааруп-Андерсен. „ Не виждаме същите равнища на инфлация, които видяхме предходната година, само че безспорните разноски към момента се повишават. Цените ще би трябвало да се п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР