Главният изпълнителен директор на британската банка Barclays Джес Стейли се

...
Главният изпълнителен директор на британската банка Barclays Джес Стейли се
Коментари Харесай

Шефът на Barclays се оттегля от поста заради разследване за връзка с Джефри Епстийн

Главният изпълнителен шеф на английската банка Barclays Джес Стейли се отдръпва от поста си поради следствие за негова връзка с наказания полов нарушител и вложител Джефри Епстийн, съобщи Си Ен Би Си.

От през днешния ден на негово място е  Си Ви Венкатакришнан.

Barclays и Стенли са били известени в петък вечерта за „ предварителни изводи “на Службата за надзор на финансовото държание (FCA) Службата за пруденциален контрол (PRA) на Обединеното кралство, споделят от банката.

Оттам разясниха, че следствието е ориентирано към Стейли и връзката му с починалия Епстийн и следващо изложение на тази връзка в отговора на Barclays към FCA

„ С оглед на тези изводи и желанието на Стейли да ги оспори, бордът и господин Стейли реализираха единодушие, че той ще се отдръпна от поста си на основен изпълнителен шеф на групата и шеф на Barclays “, обявиха от банката.

Оттам разясниха, че следствието „ не прави констатации, че Стейли е виждал или е бил осведомен с някое от хипотетичните закононарушения на Епстийн, което е главният въпрос, на който лежи поддръжката на Barclays за Стейли след ареста на Епстийн през лятото на 2019 година “.

Милиардерът финансист Джери Епстийн беше задържан през юли 2019 година по обвинявания в секс трафик на дами и малолетни. Той бе открит мъртъв в килията си в американски затвор месец по-късно. Според формалната аутопсия гибелта на Епстийн е вследствие на самоубийство посредством обесване.

Връзката на Стейли с Епстийн е обект на следствие на финансовия регулатор на Англия и регулаторния орган на Английската централна банка. Двама са имали 15-годишни професионални връзки.

От Barclays обявиха, че „ регулаторния развой към момента не е приключил и че не е подходящо банката да дава повече мнения по предварителните изводи “.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР