Главният изпълнителен директор на Binance Ричард Тенг настоява нигерийските власти

...
Главният изпълнителен директор на Binance Ричард Тенг настоява нигерийските власти
Коментари Харесай

Директорът на Binance иска властите в Нигерия да пуснат арестувания служител

Главният изпълнителен шеф на Binance Ричард Тенг упорства нигерийските управляващи да освободят старшия изпълнителен шеф Тигран Гамбарян, който е арестуван повече от 70 дни по обвинявания в пране на пари.

Гамбарян, началник на екипа на Binance за съблюдаване на разпоредбите за финансови закононарушения, беше арестуван през февруари, до момента в който посещаваше страната за регулаторни разисквания.

През март нигерийската Комисия за стопански и финансови закононарушения (EFCC) повдигна няколко обвинявания против Binance, Гамбарян и неговия сътрудник Надим Анджарвала, районен управител на интервенциите на Binance в Африка. Обвиненията включваха осъществяване на активност без нужните лицензи, присъединяване в противозаконни валутни транзакции, укриване на налози и укриване на произхода на противозаконните доходи на обща стойност $35.4 милиона.

В неотдавнашна обява в блога си Тенг акцентира значимостта на освобождението на Гамбарян и дава обещание съдействието на Binance с нигерийските управляващи при освобождението му. Той твърди, че Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, ще си сътрудничи за решение на всички евентуални нерешени данъчни въпроси.

Изразявайки комплициране от нежеланието на нигерийските чиновници да одобряват тази препоръчана резолюция, Тенг акцентира забележителното въздействие, което държавното управление има върху бъдещето на Binance и по-широкия бранш на криптовалутите в страната.

Той удостовери желанието на Binance да си сътрудничи с нигерийското държавно управление, с цел да способства за икономическия напредък на страната. Въпреки това главата на крипто борсата акцентира и неотложността на бързото разрешаване на актуалната рецесия, изтъквайки нуждата от освобождението на Гамбарян като решаваща стъпка.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР