Главният изпълнителен директор на Binance, най-голямата глобална борса за криптовалута,

...
Главният изпълнителен директор на Binance, най-голямата глобална борса за криптовалута,
Коментари Харесай

Собственикът на Binance се признава за виновен за пране на пари

Главният изпълнителен шеф на Binance, най-голямата световна борса за криптовалута, възнамерява да се отдръпна и да се признае за отговорен в нарушение на наказателни условия на Съединени американски щати против прането на пари в договорка, която може да резервира способността на компанията да продължи да работи, съгласно хора, осведомени с въпроса, твърди WSJ.

Чангпенг Жао (известен и със съкращението CZ) възнамерява да се яви във федералния съд в Сиатъл във вторник следобяд и да показа своята молба, споделят източниците на WSJ. Binance, която Жао има, също ще се признае за отговорен по наказателно обвиняване и ще се съгласи да заплати санкции на обща стойност 4.3 милиарда $, което включва суми за споразумяване на цивилен обвинявания, направени от регулаторите.

Сделката ще постави завършек на дългогодишни следствия на Binance. Жао основава компанията през 2017 година и я трансформира в най-важния център на световния крипто пазар. Криминалното следствие в Съединени американски щати засенчи компанията, макар че пазарният ѝ дял в началото набъбна след колапса на FTX предходната година, един от главните ѝ съперници.
 Binance побутна FTX към банкрут, а 24 часа по-късно предложи да ги купи
Binance побутна FTX към банкрут, а 24 часа по-късно предложи да ги купи

Сривът в криптовалутата FTT принуди борсата FTX да спре заплащанията към клиенти

Наскоро част от ръководителите на Binance напуснаха, а криптоборсата уволни част от чиновниците си тази година, до момента в който компанията се бореше да се оправи с американските следствия.

Сделката ще разреши на Жао да резервира мажоритарната си благосъстоятелност върху Binance, макар че няма да може да има изпълнителна роля в компанията. Той евентуално щеше да бъде наказан на по-късен стадий.

Резултатът наподобява на по-ранен случай, при който прокурорите повдигнаха против ръководителите на BitMEX, борса за търговия с крипто деривати, основана на Сейшелите.
 Binance - най-голямата крипто компания в света, която се разпада
Binance - най-голямата крипто компания в света, която се разпада

" Империята се разклаща "?

Нейният някогашен основен изпълнителен шеф Артър Хейс се призна за отговорен в нарушение на закона против прането на пари и по-късно беше наказан на две години условно, заобикаляйки възможен затвор от 6 до 12 месеца.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати отхвърли коментар пред WSJ.

Сделката, която ще бъде оповестена във вторник, не включва съглашение с Комисията за скъпи бумаги и тържища, която заведе дело против Binance и Жао през юни и твърди, че нарушава законите за отбрана на вложителите в Съединени американски щати. Големите крипто тържища като Binance взеха решение да заведат каузи в SEC, вярвайки, че могат да покажат, че криптовалутите не се квалифицират като вложения, следени от SEC.

Разследването на Министерството на правораздаването прегледа програмата на Binance за разкриване и попречване на пране на пари и дали разрешава на лица в глобени страни, като Иран и Русия, да търгуват с американци на борсата, заяви по-рано WSJ.

Отделно съглашение ще позволи гражданското дело, заведено против Binance и Чангпенг Жао по-рано тази година от Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), един от американските регулатори, които се пробваха да управляват свободния световен пазар. Сумата от 4.3 милиарда $, които Binance ще заплати, включват суми за справяне с исковете на CFTC и тези, повдигнати от организации на Министерството на финансите.
 Visa и Mastercard стопират съдействието си с криптоборсата Binance
Visa и Mastercard стопират съдействието си с криптоборсата Binance

Картовите партньорства завършват

CFTC твърди, че Binance от години не е имала стратегия за попречване и откриване на финансиране на тероризъм и пране на пари. Освен това се споделя, че Binance дава на американците достъп до деривати като фючърси или суапове, които могат да се търгуват в Съединени американски щати единствено в случай че се оферират на контролирани платформи. Binance в никакъв случай не се е записал при регулаторите на Съединени американски щати, което прави неговите рискови артикули с ливъридж недостъпни за американски търговци, твърди CFTC.

Говорител на CFTC отхвърли коментар през WSJ.

Чангпенг Жао живее в Обединените арабски емирства и беше лимитирал пътуванията си тази година. Обединените арабски емирства нямат контракт за взаимна екстрадиция със Съединени американски щати, макар че предходната година страните подписаха контракт, който усъвършенства шерването на доказателства от правоприлагащите органи.

ОАЕ останаха приветливи към криптовалутите, даже когато страни като Китай и Съединени американски щати постановиха наказания против нерегулираната промишленост. Състоянието на Жао беше спънка в договарянията сред държавното управление и Binance в продължение на месеци, съгласно хора, осведомени с диалозите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР