Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао подаде оставка, след

...
Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао подаде оставка, след
Коментари Харесай

Шефът на Binance се призна за виновен в пране на пари

Главният изпълнителен шеф на Binance Чанпен Джао подаде оставка, откакто се призна за отговорен в пране на пари.

" Направих неточности и би трябвало да поема отговорност. Това е най-хубавото за нашата общественост, за Binance и за мен самия ", сподели той в обява в X.

Министерството на правораздаването съобщи, че изисква от Binance, най-голямата крипто борса в света, да заплати 4,3 милиарда $ (3,4 милиарда английски лири) като неустойки и конфискации.

В него се споделя, че Binance е оказал помощ на потребителите да заобиколят глобите по целия свят.

" Binance задейства транзакции за близо 900 милиона $ сред консуматори в Съединени американски щати и Иран и улесни транзакции за милиони долари сред консуматори в Съединени американски щати и консуматори в Сирия и в Русия окупирани украински райони на Крим, Донецк и Луганск ", сподели представител.

Binance, която е записана на Каймановите острови, е известна като най-голямата платформа за покупки в света и продажба на криптовалути и други цифрови активи.

През март американските регулатори се пробваха да го забранят, потвърждавайки, че компанията е работила нелегално в страната.

В правосъдното дело от Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) се споделя, че компанията е развивала бизнес в Съединени американски щати, като в същото време не е съумяла да се записва вярно при управляващите.

Той упрекна Binance в нарушение на голям брой финансови закони на Съединени американски щати, в това число правила, предопределени да осуетят прането на пари.

По това време Binance отбрани своите практики.

Той сподели, че е направил „ обилни вложения “, с цел да подсигурява, че потребителите от Съединени американски щати не са дейни в платформата, в това число блокиране на консуматори, разпознати като американски жители или поданици, или които имаше мобилен номер в Съединени американски щати.

Фирмата също беше наранена от друго правосъдно дело през юни.

Компанията беше упрекната в „ мрежа от машинация “ от Комисията по скъпите бумаги и тържищата (SEC). Агенцията сподели, че платформата за търговия и Джао, нейният създател, са пренебрегнали разпоредбите, имащи за цел да защитят вложителите, с цел да продължат да работят в Съединени американски щати.

По това време, Binance съобщи, че ще се пази „ пламенно “.

Властите на Съединени американски щати дадоха обещание да употребяват съществуващите закони, с цел да изкоренят измамите и други проблеми в крипто промишлеността, изключително след трагичния колапс на съперника на Binance FTX предходната година. < /p>

По-рано този месец Сам Банкман-Фрайд, създателят на FTX, беше приет за отговорен в машинация.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР