Главният инфекционист д-р Антъни Фаучи призна, че коронавирусът се е

...
Главният инфекционист д-р Антъни Фаучи призна, че коронавирусът се е
Коментари Харесай

Инфекционист номер едно на САЩ определи коронавируса за най-лошия си кошмар

Главният инфекционист доктор Антъни Фаучи призна, че коронавирусът се е трансформирал в неговия " най-лош призрачен сън " и " към момента не е покрай края ", съобщи БГНЕС.
Мрачното самопризнание на Фаучи, шеф на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания в Съединени американски щати, идва до момента в който всички щати не престават с последователното разхлабване на ограниченията на фона на необятно публикувани митинги против убийството на Джордж Флойд.
" За интервал от четири месеца той опустоши целия свят. И още не е свършило ", сподели Фаучи за COVID-19 по време на виртуална изява на конференция на Организацията за нововъведения в биотехнологиите (BIC).
Той добави, че коронавирусът е доста по-сложен от ХИВ - заболяване, на което той е посветил кариерата си - заради другата му степен на тежест, варираща от асимптоматични носители до пациенти, които развиват съдбовни положения.
" О, Боже мой. Къде ще свърши? Все още сме при започване на същинското схващане ", сподели Фаучи. Той категорично уточни, че не е ясно какъв е дълготрайният резултат от това да прекараш COVID-19.
Най-добрият специалист по ковид в Щатите добави, че имунизациите ще бъдат единственият метод за цялостно ограничение на разпространяването на ковид и изрази убеденост, че скоро ще бъде открит антидот.
Фаучи дефинира афроамериканците като изключително уязвима група, която заради редица разнообразни фактори - в това число социалноикономически и претовареност – са подложени на двойно по-силен удар от ковид.
" По-голяма част от работните места [на афро-американците] не им разрешават да седят пред компютър и да правят телеработа. Те са там, на открито, вършат доста неща физически там, където си взаимодействаме ", сподели Фаучи.
Още: " По-малко инфектирани с ковид на дневна база и заболели учителки в детска градина в София, картината по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР