Главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви, че сегашната вълна

...
Главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви, че сегашната вълна
Коментари Харесай

доц. Ангел Кунчев предупреди: В край на януари - началото на февруари идва нова епидемичка вълна

Главният държавен контрольор доцент Ангел Кунчев съобщи, че сегашната вълна на COVID-19 протича много по-леко, рядко се стига до лекуване в болница.

Вирусът няма да бъде решителен фактор за изборите. Има хора, които са под карантина и няма да могат да гласоподават, те са под 5000, добави Кунчев в ефира на Нова тв.

Излишни са строги ограничения, карантината би трябвало да отпадне, счита той. Експертът акцентира, че има и скрита заболеваемост и при грип и при COVID-19, изключително при по-леките случаи.

От 5-6 дни стигнахме плато на заболеваемостта от COVID-19 и има понижаване на темповете на разпространяване на вируса, следва грипна зараза, която има всяка година, сподели Кунчев. Тази година при грипа има забавяне, евентуално поради COVID-19, счита той. По негови думи евентуално до края на ноември, началото на декември ще има и първите потвърдени случаи на грип, а в края на януари - началото на февруари се чака и епидемиологичната вълна.

Експертът разясни, че носенето на маска понижава риска от разпространяване над 90%, като е значимо е този, който е притежател на вируса и има симптоми  да носи защитното средство.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР