Главния прокурор на самопровъзгласилата се Луганска народна република Сергей Хоренко

...
Главния прокурор на самопровъзгласилата се Луганска народна република Сергей Хоренко
Коментари Харесай

Взривове убиха главните прокурори на ЛНР, застреляха лидери ...

Главния прокурор на самопровъзгласилата се Луганска национална република Сергей Хоренко и неговата заместничка Катерина Стегленко са починали при детонация, заяви ръководителят на самопровъзгласилата се ЛНР Леонид Пасечник.

В постройката на Главната прокуратура на самопровъзгласилата се ЛНР в централната част на Луганск е имало гърмеж.

ТАСС цитира източник, съгласно който епицентърът на детонацията е бил в офиса на основния прокурор на ЛНР Сергей Горенко. Според Readovka това е доказано и представителят на по този начин наречената национална милиция на ЛНР Андрей Марочко.

Експлозията е станала към 11:30 ч., сподели Марочко. Той разгласява видео, снимано пред постройката на прокуратурата: на третия етаж се виждат развалени прозорци.

По данни на службите за незабавна помощ, представени от Интерфакс, в постройката на Генералната прокуратура е избухнало самоделно взривно устройство.

В същото време в Бердянск са убити заместник-ръководителят на окупационната администрация на града Олег Бойко и брачната половинка му Людмила, която е била началник на локалната комисия за осъществяване на референдум. Това заяви Интерфакс, като се базира на изказване на локалните управляващи.

Владимир Рогов, представител на окупационните управляващи в Запорожка област, също удостовери, че съпрузите Бойко са били убити. Контролираната от Русия администрация на Бердянск прецизира, че убийството е станало пред гаража на Бойко в квартал Колония.

Други детайлности не се оповестяват. На мястото на случая се организират дейности по следствие. Администрацията упреква " киевския режим " за убийството. Украйна не разяснява случая.

Олег Бойко е отговарял за жилищното настаняване и комуналните услуги във военно-гражданската администрация на Бердянск, назначена след завладяването на града от съветските военни. Съпругата му Людмила Бойко е оглавявала териториалната изборна комисия в града за референдума за присъединение на Запорожие към Русия.

От началото на войната има много известия за опити за убийства на чиновници, които са подкрепили съветската инвазия в Украйна и са били назначени в администрацията на окупираните територии. На фона на контраофанзивата на ВСУ, която стартира в края на август и началото на септември на няколко фронта, това се случва все по-често.

Така единствено в Бердянск през последния месец бяха регистрирани два такива случая, в допълнение към убийството на съпрузите Бойко: Александър Колесников, заместник-началник на пътната полиция в града, беше погубен на 26 август, а Артьом Бардин, военният комендант на Бердянск, - на 6 септември.
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР