Главните прокурори държат под контрол изпълнителната власт. Възлагат се проверки

...
Главните прокурори държат под контрол изпълнителната власт. Възлагат се проверки
Коментари Харесай

Крум Зарков: Главните прокурори държат под контрол изпълнителната власт

Главните прокурори държат под надзор изпълнителната власт. Възлагат се инспекции за най-различни действия, които са административни и нямат общо с закононарушения. Например за пешеходните пътеки, за язовирите и други по така наречен контрол на правда. Това няма отношение по наказателните каузи. Това сподели правосъдният министър Крум Зарков в ефира на Нова.

Правосъдното министерство приготвя и законопроект за КПКОНПИ, който да е подготвен за разглеждане от идващото Народно заседание.

" Ще запазим концепцията на закона такава, каквато го направи предходното ръководство. Ще има нов орган, който да преследва корупцията по високите етажи. Този орган не би трябвало да е бухалка. Ще се съобразим със слабостите на предходния законопроект и ще отговорим на доста от рецензиите ", съобщи Зарков.

Според него, в случай че всички членове на новата комисия бъдат избирани от Народното събрание, институцията ще работи в интерес на изпълнителната власт.

" Ако законът за КПКОНПИ не бъде решен, страната ни няма да бъде ефикасна. Няма да има предварителна защита и осъдени за корупция по високите етажи на властта ", сподели Крум Зарков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР