Главните кумири за руснаците през ХХ век са космонавтът Юрий

...
Главните кумири за руснаците през ХХ век са космонавтът Юрий
Коментари Харесай

Руснаците още са луди по идолите от СССР

Главните кумири за руснаците през ХХ век са космонавтът Юрий Гагарин, музикантът и артист Владимир Висоцки и маршалът на Съветския съюз Георгий Жуков, съобщи ТАСС.

Агенцията цитира допитване на Общоруския център за проучване на публичното мнение.

Владимир Висоцки си остава един от най-почитаните любимци за руснаците през последните 20 години. През 1999 година той е събрал 31 % от желанията на своите сънародници, а през 2018 година - 28 %. По този индикатор той отстъпва само на Юрий Гагарин, заел първо място в класацията с 44 % от гласовете. На трета позиция е подложен маршалът на Съветския съюз Георги Жуков.



Проучването беше осъществено по отношение на 80-годишнината от рождението на Висоцки. Неговото име е близо до сърцето на доста руснаци и 92 % от срещналите се с неговото творчество са останали с положително усещане от барда.

Шейсет и седем % от поклонниците на Висоцки били на мнение, че той е оказал мощно въздействие върху оформянето на техните възгледи.



Владимир Висоцки (1938-1980 г.) е руски артист, стихотворец и артист. Той е създател и реализатор на над 60 песни, играл е в московския спектакъл "Таганка ", снимал се е в известни филми. На 25 януари неговите почитатели ще отбележат юбилейна дата - 80 години от рождението му.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР