Главните изпълнителни директори на Vodafone Group, Telefonica, Orange и Deutsche

...
Главните изпълнителни директори на Vodafone Group, Telefonica, Orange и Deutsche
Коментари Харесай

Европейски телекоми искат бързи промени в регулацията

Главните изпълнителни шефове на Vodafone Group, Telefonica, Orange и Deutsche Telekom използваха сцената на Световния мобилен конгрес, с цел да призоват за бързи и радикални регулаторни промени, с цел да подсигуряват, че могат да продължат да обслужват клиенти, да влагат в мрежи и да вършат нововъведения, написа.

Лидерът на Vodafone Маргерита Дела Вале, сътрудника ѝ от Telefonica Хосе Мария Алварес-Палете , основният изпълнителен шеф на Orange Кристел Хейдеман и Тимотеус Хьотгес от Deutsche Telekom насочиха взаимен апел за облекчение или възстановяване на регулацията в области като разпределението на спектъра и консолидацията на пазара.

Въпреки че апелите за регулаторни промени не са нещо ново, водачите показаха опасения, че Европа е изложена на възходяща заплаха да изостане прекалено много от други райони на света във връзка с софтуерните нововъведения и вложенията в цифрова инфраструктура.

Описвайки взаимния апел, който направи с сътрудниците си, като „ огромен исторически миг “, Хьотгес съобщи, че това не е нищо повече от декларация на четиримата изпълнителни шефове, която споделя, че „ нещо би трябвало да се промени на този континент “. По думите на Хьотгес над 60% от европейските телекоми към този момент не печелят задоволително, с цел да покрият разноските си за финансови вложения.

Алварес-Палете цитира изказванието, че европейските оператори към момента би трябвало да запълват капиталова дупка от към 200 милиарда евро. „ Нещо не е наред и би трябвало да го изправим ”, разяснява той.

„ Готови сме да изиграем нашата роля “, добави Дела Вале. „ Но в случай че би трябвало да създадем повече, се нуждаем и от нова договорка “, добави тя.

Лидерът на Vodafone акцентира нуждата консолидирането на пазара да стане допустимо в Европа, както и сигурността и справедливото систематизиране на спектъра.

Хейдеман, чиято група преди малко получи регулаторно утвърждение за сливането на испанските си интервенции с тези на Masmovil, означи, че Европейската комисия е посочила някои признаци, че се движи в вярната с посока поради неотдавна оповестената нова бяла книга.

Въпреки това Хейдеман се усъмни дали „ ще се движим задоволително бързо “, с цел да сме в крайник със скоростта на развиване на изкуствения разсъдък.

Хьотгес заключи, че е време политическите водачи в Брюксел да спрат да приказват и да стартират да подхващат дейности.

„ Губим доверието на финансовите пазари, които ни дават парите за създаване на инфраструктура. И в този момент е време сходни изказвания, които чухме през последната година, да станат действителни в законодателството “, сподели той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР