Главната прокуратура в Анкара внесе обвинителен акт срещу 16 арестувани

...
Главната прокуратура в Анкара внесе обвинителен акт срещу 16 арестувани
Коментари Харесай

В Анкара разкриха училище на „Ислямска държава”

Главната прокуратура в Анкара внесе обвинителен акт против 16 задържани за участие в „ Даеш” („ Ислямска държава”), а нелегално учреденото от тях мюсюлманско духовно учебно заведение бе затворено.

В медресето, основано в турската столица, терористите са обучавали малолетни деца, а настоятелите са плащали по 200 лири на месец.

Децата от „ Ислямска държава” намират елементарен път към Европа

Наргилета и джихад -Кой е индивидът на "Ислямска страна " в София

ВИЖТЕ ПРИЗРАЧНИЯТ ГРАД РАККА СЛЕД 4-ГОДИШНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА "ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА "

Веднъж месечно за беседите е пристигал Халис Баянджук с кодовото име Ебу Ханзала, представител на турския клон на „ Даеш” и създател на общността „ Ханзала” в страната.

Уроците с децата са провеждани всяка неделя, като главното обръщение към тях е, че джихадът е вероятен единствено с оръжие.

Те са обучавани съгласно изискванията на концепцията за мъченичеството. Освен наложителните неделни занимания, през седмицата са проведени разнообразни беседи и стратегии.

Парламентарната система и нейната народна власт са антирелигиозни, деспотични, репресивни и ориентирани против Аллах, по тази причина всички са длъжни да се борят с оръжие срещу тези държавни управления, те би трябвало да бъдат цел, това са уроците в противозаконното духовно учебно заведение по коренен ислям.

От обвинителния акт излиза наяве, че децата в медресето не са посещавали други учебни заведения и това е по волята на родителите им. Така те са подготвяни за терористични дейности против конституцията на страната и институциите, членовете на „ Даеш” ги образоват като евентуални атентатори, които следва да бъдат употребени при бъдещи набези.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР