Главната прокуратура на Руската федерация обяви, че е започнала разследване

...
Главната прокуратура на Руската федерация обяви, че е започнала разследване
Коментари Харесай

Русия започна разследване на обезглавяването на украински военнопленник

Главната прокуратура на Руската федерация разгласи, че е почнала следствие по отношение на оповестения в интернет пространството видеозапис, на който се вижда хипотетично обезглавяване на украински военнопленник, заяви Ройтерс.

" За да се реши достоверността на тези материали и да се вземе уместно решение, те бяха предадени на проверяващите органи за инспекция ", се споделя в официалното съобщение.

На видеозаписа се вижда по какъв начин съветски бойци обезглавяват с нож украински военнопленник. Вчера Кремъл съобщи, че фрагментите, които се популяризират в обществените мрежи, са ужасни, само че тяхната достоверност би трябвало да бъде тествана.

Украйна съпостави Русия с групировката " Ислямска страна " след публикуването на видеоклипа, на който съветски бойци обезглавяват украински военнопленник с нож, и прикани Международният углавен съд (МНС) да проверява случая. Украинското министерство на външните работи прикани МНС " неотложно да проверява следващото безчовечие на съветската войска ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР