Главната информационна система на Летище София ще бъде изцяло сменена

...
Главната информационна система на Летище София ще бъде изцяло сменена
Коментари Харесай

Главната информационна система на Летище София ще бъде изцяло сменена в следващите месеци

Главната осведомителна система на Летище София ще бъде напълно заменена в идващите месеци, оповестиха от пресцентъра на летището. От 18 ноември до 2 декември ИТ компании, в това число български, могат да заявят интерес и да подадат предложения до 23 декември, оповестяват от аерогарата.

„ Системата за ръководство на летищните интервенции - AOMS е гръбнакът на цифровите процеси на летището и обгръща дейностите от регистрация за полет, ръководство на полетните изходи, салоните за посетители, самолетните стоянки, полетната информация и доста други интервенции на територията на аеропорта, свързани с обслужване на пасажери, самолети и багаж. Новата система ще разреши доста по-ефективно ръководство на ресурсите и ще замести огромно количество остарели ръчни процеси, които се извършват сега “, допълват от летището.

По проекта за цифрова промяна на летището са планувани 10 млн. лв.. Дигитализацията на процесите, внедряване на нови системи, нов уебсайт и мобилно приложение са част от тактиката на аерогарата за възстановяване на пътническото прекарване и за по-добра успеваемост, допълват от Летище София.

На 24 ноември Летище София разгласи тръжна процедура с предмет „ Система за обмисляне на ресурсите на компанията “ (ERP), оповестиха от аеропорта. Системата разрешава автоматизиране на оперативните и финансови задължения вътре в компанията, както и на тези към клиенти и контрагенти – да вземем за пример доставки на артикули, обработка на поръчки, парични заплащания и доста други, допълват от летището.

Само преди дни летището разгласи тръжна процедура за разработване на абстрактен и механически планове за възобновяване на Терминал 2.

През април 2021 година столичното летище бе отдадено на концесия за период от 35 години на „ СОФ Кънект “ АД. Компанията принадлежи към капиталовия фонд Meridiam и се употребява от експертния опит на летище Мюнхен.

Неотдавна операторът на столичното летище разгласи огромна капиталова стратегия на стойност над 1,2 милиарда лева, от които близо 140 млн. лева са за първите 5 години.

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР