Главната идея на кампанията е да запали“ децата по активния

...
Главната идея на кампанията е да запали“ децата по активния
Коментари Харесай

Георги Харакчийски и Манол Тодоров: Детският спортен клуб „СПОРТЛАНДИЯ“ е нещо, което ще е ново за бургаските деца

Главната концепция на акцията е да „ възпламени “ децата по дейния и здравословен метод на живот

Бизнесменът Георги Харакчийски и общинският консултант Манол Тодоров са едни от основателите на общинската стратегия „ Спорт за всяко бургаско дете “. Съвсем скоро те оповестиха и основаването на нов детски състезателен клуб в Бургас – „ СПОРТЛАНДИЯ “. Потърсихме ги за повече детайлности.

- Господа, дано стартираме първо от там, по какъв начин се роди концепцията за вашата самодейност „ Спорт за всяко бургаско дете “?

Георги Харакчийски: Преди към година аз, дружно с Валерия Дочева нашия основен треньор споменахме на Манол Тодоров за тази концепция. С него се познаваме от много време и знам, че и той като мен постоянно се ангажира със обществени и други акции. Освен това нашият огромен претекст беше, че и двамата сме татковци и виждаме възходящия проблем при децата, от неактивния метод на живот, който огромна част от тях водят. В рамките на няколко дни организирахме няколко срещи с госпожа Йорданка Ананиева (ресорният зам.кмет по образованието) и в последна сметка се роди пилотната стратегия, която предходната година започва в 7 бургаски учебни заведения.

Манол Тодоров: Идеята е напълно на господин Харакчийски и Валерия Дочева. В първия миг, когато те ми споделиха тяхната визия им споделих, че това е нещо ужасно за бургаските деца и изрично ще им оказа помощ тази концепция да се трансформира в действителност. Благодаря на госпожа Ананиева и на общинска администрация, които помогнаха ужасно доста при реализацията на първото издание на програмата. Разбира се благодарим и на РУО Бургас и персонално на госпожа Павлина Алексиева, която също ни оказа подпомагане, с цел да се случи всичко това.

- Разкажете ни по какъв начин мина пилотното издание на самодейността?

МТ: В рамките на няколко месеца тримата ни лектори Валерия Дочева, Цанко Цанков и Кирил Танев посещаваха часовете по спортни действия на седем бургаски учебни заведения и работеха с децата от трети клас. За тези няколко месеца децата започнаха да обикват дейния метод на живот и да демонстрират по-сериозен интерес към здравословното хранене. Всъщност това е основната концепция на акцията. Да „ възпламени “ децата по дейния и здравословен метод на живот!
 Валерия Дончева
ГХ: Радостни сме, че всички шефове на учебни заведения и учителите прегърнаха незабавно концепцията. Те са ни значим сътрудник в тази акция. Тук е моментът да благодарим и на всички спортни клубове, които се включиха като сътрудници в акцията „ Спорт за всяко бургаско дете “. Разбира се би трябвало да подканим и бургаските родители да ни поддържат в тази самодейност, тъй като ние предоставяме опция за няколко безвъзмездни тренировки в над 10 бургаски спортни клуба.

- След триумфа на пилотното издание на програмата, от тази година „ Спорт за всяко бургаско дете “ стана общинска стратегия, какво значи това на процедура?

МТ: Това е още един голям триумф за нас като уредници, тъй като това ще даде нужната устоичивост на програмата. Ние сме уверени, че след години общинската стратегия „ Спорт за всяко бургаско дете “ ще е едно от най-чаканите събития за бургаските третокласници! През тази година всички 31 учебни заведения в Бургас, които имат деца от трети клас ще вземат участие в акцията. Говорим за над две хиляди бургаски деца, това за нас е сбъдната фантазия!

ГХ: Това единствено демонстрира, че концепцията е доста работеща и Бургас има потребност от нещо сходно. Ние двамата с Манол Тодоров като хора разрастващи заведения за хранене и заведения постоянно сме се старали да предлагаме разнородни и здравословни храни в нашите обекти. Ако успеем да запалителен даже 10% от тези две хиляди деца, които ще вземат участие в акцията всяка година, нали си представяте какъв огромен триумф ще е това за всички нас!
 Манол Тодоров
- Вие обаче не спирате до тук. Продължавате да развивате концепцията и неотдавна основахте състезателен клуб за деца. Кажете ни малко повече за „ СПОРТЛАНДИЯ “ – най-новият детски състезателен клуб в Бургас.

ГХ: „ СПОРТЛАНДИЯ “ за нас е още една сбъдната фантазия! След като предходната година приключи първото издание на „ Спорт за всяко бургаско дете “ осъзнахме, че в Бургас има доста и разнообразни спортни клубове, само че липсва многообразие от клубове, в които децата да не упражняват съответен тип спорт, а да имат спортни интензивности, които най-много са под формата на игри и занимания. Именно заради тази причина създадохме „ СПОРТЛАНДИЯ “. Убедени сме, че това е нещо което липсва до този миг на Бургас и знаем, че даваме на родителите още една добра спортна опция за децата им. Планираме през идната година нашият основен треньор Валерия Дочева да посещава безусловно гратис и всички детски градини в Бургас, с цел да покаже и на най-малките деца магията на спорта и дейния метод на живот.

МТ: Клубът е ориентиран към деца от 5 до 10 годишна възраст. За децата и най-много за техните родители е мъчно да изберат спорт за детето, когато то е на възраст сред 5 и 8 години. Тук идва ролята на нашия основен треньор и сътрудник в „ СПОРТЛАНДИЯ “ Валерия Дочева, която е дълготраен треньор на деца. След като детето тренира няколко месеца при нас, ние ще предлагаме на родителите към кой тип спорт е добре да насочат детето си. За нас водещо ще бъде: игри и занимания ВМЕСТО резултати непременно, двигателно развиване ВМЕСТО инцидентен избор на спорт, детето да излиза щастливо след спортното занятие, детето постоянно да е заредено с позитивна сила след подготовка, детето да основава нови другарства и да се обогатява физически и умствено.

- И за край, по кое време започват тренировките в „ СПОРТЛАНДИЯ “?

ГХ: Започваме с две безвъзмездни тренировки за всички бургаски деца. Първата ще е на 4 октомври, сряда от 18:00 часа в спортната зала в ПМГ Бургас, а втората ще бъде на 7 октомври, събота от 11:00 часа още веднъж в спортната зала в ПМГ Бургас. Нека всеки искащ да заповяда, с цел да опитва нещо в действителност друго в Бургас.

МТ: Решихме да създадем няколко безвъзмездни тренировки първоначално, с цел да могат повече бургаски деца да се допрян до нашия състезателен клуб. Разбира се, в случай че родителите нямат опция да дойдат на 4 или 7 октомври, всяко едно дете, което желае ще може да направи безвъзмездна подготовка при нас по друго време, с цел да усети атмосферата и концепцията на „ СПОРТЛАНИЯ “. Ако родителите желаят, могат да научат детайлности за нашата активност като ни потърсят на 0899360685.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР