Главна инспекция по труда, българската редакция на Дойче Веле и

...
Главна инспекция по труда, българската редакция на Дойче Веле и
Коментари Харесай

ГИТ, Дойче веле и депутатът Христиан Митев получиха наградите Икономика на светло

Главна ревизия по труда, българската редакция на Дойче Веле и депутатът Христиан Митев взеха премиите " Икономика на ярко ", оповестиха от Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ).

Изпълнителна организация " Главна ревизия по труда " взе наградата в категорията " За персона или организация, съдействала за ограничение и предварителна защита на неофициалната стопанска система чрез дейна позиция ". Те получават оценката за напъните да бъде обновена навреме системата за онлайн даване, вписване и отчитане на образците на контракти за наемане на служащи за краткотрайна сезонна селскостопанска работа .

В същата категория получиха грамота и шефът на дирекция " Управление на риска " в Национална агенция за приходите Николай Петков, шефът на дирекция " Авторско право и сродни права " в Министерство на културата Мехти Меликов и Институтът за пазарна стопанска система.

Народният представител Христиан Митев бе отличен за " За нормативен акт или административна процедура, които водят до ограничение на сивата стопанска система и възстановяване на бизнес средата ". Той е отличен за импортирания от него законопроект за изменение в член 37, алинея 2 от Закона за счетоводството . Мотивът на уредниците е, че с тази смяна се понижиха административните и финансови тежести за дребния бизнес на ярко.

С грамоти бяха отличени и Национална организация за приходите, Министерство на туризма и Комисията по правни въпроси към 44-то Народни заседание.

Българската редакция на Дойче Веле е тазгодишният победител в категорията " Журналист или медия, съдействали за смяна на публичните настройки към непоносимост към неофициална стопанска система ".

В същата категория бяха отличени с грамоти журналистът от Нова телевизия Георги Георгиев, водещите на предаването " Бизнес старт " по Bloomberg TV Bulgaria Живка Попатанасова и Христо Николов, и репортерът на bTV Нели Тодорова.

За шеста поредна година от организацията връчиха премиите " Икономика на ярко ", чиято цел е да открои водещи институции и персони с дейна позиция и принос в ограничението на сивите практики . За миналата година Композитният показател " Икономика на ярко ", посредством който АИКБ мери светлата част на българската стопанска система, се е повишил с рекордните досега 4,55 пункта до 79.10 . Асоциацията регистрира ясна наклонност на ускорение на динамичността на стесняване на " сивата " стопанска система през последните четири години, като през 2018 година тя е спаднала до 21% .
 Икономиката ни изсветлява, само че сивият бранш остава огромен
Икономиката ни изсветлява, само че сивият бранш остава огромен

АИКБ регистрират усъвършенствана връзка на властта с бизнеса

Отличията бяха раздадени на публична гала в София Хотел Балкан . На събитието участваха вицепремиерът Томислав Дончев , кметът на Столична община Йорданка Фандъкова , ръководителите на Комисии към 44-то Народно заседание на Република България - Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове Кристиан Вигенин и Комисията по правни въпроси Анна Александрова . На събитието бе и общественият министър Бисер Петков , министърът на туризма Николина Ангелкова , посланици и над 100 представители на държавното управление, Столична община, бизнеса, неправителствени организации и обществени сътрудници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР