Главна дирекция "Изпълнения на наказанията" днес става на 140 години.

...
Главна дирекция "Изпълнения на наказанията" днес става на 140 години.
Коментари Харесай

Какво е нужно, за да си надзирател в днешно време

Главна дирекция "Изпълнения на наказванията " през днешния ден става на 140 години.

След Освобождението, страната ни разполага единствено със старите турски затвори, които са били с неприятни битови условия, строга изолираност и използване на жестоки санкции. През 1879 година с привременните правила за основаване на пандизите, одобрени от княз Дондуков, се поставя началото на новата наказателно изпълнителна система у нас.

Bulgaria ON AIR споделя персоналната история на Румен Петров. Той прекарва 24 години зад решетките, само че не като нарушител, а като надзорник в Централния софийски затвор.

Споделя, че това не му е била детската фантазия, само че по този начин са се стекли събитията в живота му. За 24 години в пандиза Румен е научил голям брой човешки истории – и смешни, и тъжни, и искрено неуместни. Казва, че към този момент мъчно би се изненадал от нрава на пандизчиите.

За да бъдеш надзорник са нужни мощна душeвност, предпочитание за работа и воля да се оправиш с провокациите, показва още Петров. Казва, че житейският опит е необходим, с цел да не те смачка душевен специалността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР