Главата на зеления октопод Тома Белев – Короядът и цялата

...
Главата на зеления октопод Тома Белев – Короядът и цялата
Коментари Харесай

Зелените не са гражданското общество на България

Главата на зеления октопод Тома Белев – Короядът и цялата тайфа към него еко грантаджии се пробват да клатят страната и да спъват нейното развиване. Сега се афишират против измененията в Закона за околната среда, които понижават опцията за обжалване на строителството на обекти от национално значение. По този мотив на следващия ден ще дават конференция и ще лаят. Зелените не ги интересува природата и горите.

Напротив те ги оставиха на заличаване от корояда. Какво ги вълнува? Зелените през последните 15 години апелират и стопират всички планове на национално и общинско равнище. Така замразяват развиването на страната, а без добра и нова инфраструктура няма късмет за възстановяване на качеството на живот и надлежно повишение на приходите и пенсиите. Коалиция „ За да остане природа в България “ са хора, които си мислят, че са гражданското общество.

Те се пробват да озурпират говоренето от името на хората като вървят единствено по жълтите павета. Доказателство е, че народът не ги позволи да влязат в Народното събрание. Извън останаха Зелените, Нова република, ДСБ, „ Да България “, всички основани и подкрепяни от кръга „ Капитал “. Те пазят олигархията и кръга на Иво Прокопиев. Всъщност всички тях ги интересуват само парите – усвояването на грантове и еврофондове. Те са грантаджии и соросоиди.

Целта на настояванията на Тома Белев е напълно друга и няма нищо общо с любовта към природата. Кръжащото към него Неправителствени организации „ Зелени Балкани “ е един от първите бенефициенти с грант от 150 хиляди $ след навлизането на интернационалния фонд на Джордж Сорос CEE Trust в България през 2004 година От години наличието на следени от Сорос неправителствени планове и парите по тях се вливат в екологичните сдружения у нас, както и в прогресивнолиберални медии като Капитал, Дневник и Медияпул. Досега, за 10 години са налети над 1 млн. лв., а задачата е все една и съща – напън върху българската страна. Подобна обстановка има освен в България. Соросоидите са пуснали пипалата си и измежду множеството европейски зелени партии.

През “Сдружение за проучвателен практики” Белев, който се явява специалист към НПО-то, и още няколко протестъри получават 35 600 евро, с цел да реализират “граждански” мониторинг на законодателството. Каква по-легална форма от това да ти заплащат, с цел да обикаляш жълтите павета или да надуваш вувузели под нечий прозорец. Усвояването на пари от фондовете на американския милиардер не стопира дотук. Три години по-късно Белев печели още $44 000 през Асоциацията на парковете в България (същото Неправителствени организации, от чиято администрация той е разгласен от съда за нелигитимен). Формално асоциацията трябвало да осведоми жителите какъв брой е значимо да се опазват предпазените зони. Реално едва ли някой може в миналото да откри защо са отишли тези пари сигурно. Няколко години по-късно Белев прибира още $35 000 през “Сдружение за проучвателен практики”. Срещу сумата той трябвало да реализира цивилен мониторинг на законодателството. Като по какъв начин с обучение за лесовъд се реализира този мониторинг, остава мистерия и до през днешния ден.

През 2009 година дамата на Тома Белев усвоява през ВВФ Дунавско-Карпатска стратегия $25 000 за образуване на широкомащабно гражданско придвижване в България против климатичните промени. Центърът “Червената къща”, в чиито събития лесовъдът е постоянен участник, е усвоил близо $100 000 от CEE Trust за промотиране на гражданско присъединяване и диспути. Или пък Национално придвижване “Приятели на Земята”, което е получило $31 600 за образуване на редица диспути, част от които е бил и Тома Белев (на образование във Варна). През 2011 година съпартиецът и непосредствен другар на Белев – Петко Ковачев, се урежда със $70 000 грант от Cee Trust за цивилен мониторинг над потреблението на европейските пари в България.

Ако теглим чертата, Тома Белев и кръгът към него са получили близо 1 милион лв. за към 10 години от мрежата организации на Джордж Сорос. Същият Сорос, който през днешния ден към този момент потвърдено и намерено работи в интерес на навлизането на радикалния ислям в Европа и Съединени американски щати.

По информация на Агенцията по горите от предходната седмица излиза, че Тома Белев - Короядът не го интересуват горите. Той и зелените са техните унищожители, тъй като данните демонстрират за нападнати от корояд 1 млн. дървета в планините на България. Гората в Родопите и на Витоша е болна, а лекуването е единствено сеч, друго избавление няма, съобщи учен Александър Александров от Института по гората към Българска академия на науките. Проблемът с изсъхването на иглолистните насаждения е доста сериозен бе единното мнение на всички експерти. Необходима е незабавна човешка интервенция – отрязване на изсъхналите дървета и близките, които имат признаци за съществуване на корояди. Предстои сложен интервал на сеч, усвояването на дървесината и както се споделя да оставим лесовъдите да си свършат работата, добави учен Александров.

Короядите унищожават горите по метър дневно, а изсъхналите петна се развиват в геометрична градация. Спасението е изсичане, което от своя страна ще докара до смяна на ландшафта и промяна на иглолистните гори с широколистни. Този проблем е проблем е на цялото българско население. Като изпълнителна власт желаеме ръка за ръка със светилата на лесовъдската просвета да търсим решение. За тази чума, сме подхванали ограничения, сподели зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев.

Специалистите са безапелационни, че смяната е неизбежна. Голяма част от иглолистната гора си отива, само че на нейно място към този момент настава широколистната растителност. В регионите на интензивни сечи ще се изчака един вегетационен интервал, с цел да се види какво се е случило и там, където е належащо, ще се планува залесяване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР